Όταν ο Μπαρτζώκας «ξεγύμνωσε» τους Αναστόπουλο-Παναγιώτου και την ελληνική διαιτησία (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό και το fosonline θυμάται το «ξεγύμνωμα» που έκανε στην ελληνική διαιτησία στους τελικούς του 2014.

Όταν ο Μπαρτζώκας «ξεγύμνωσε» τους Αναστόπουλο-Παναγιώτου και την ελληνική διαιτησία (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ύστερα από 5,5 χρόνια απουσίας. Είναι ο προπονητής που οδήγησε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης το 2013, με τους "ερυθρόλευκους" να παίζουν ολοκληρωτικό μπάσκετ στο Final Four του Λονδίνου. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, βέβαια, δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα σεβασμό.

Γιώργος Μπαρτζώκας: Το προπονητικό επιτελείο του στον Ολυμπιακό

Ας γυρίσουμε, λοιπόν, τον χρόνο πίσω. Μετά το τέλος του τέταρτου «αιώνιου» τελικού στο ΣΕΦ το 2014, στον οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό (65-67), χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέστηση του για τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, μάλιστα, είχε... ξεγυμνώσει στη συνέντευξη Τύπου την διαιτητική συμπεριφορά εκείνου του τρίου της αναμέτρησης, το οποίο και είχαν αποτελέσει οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Καρακατσούνης.

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει ένα σύστημα που κορυφώθηκε...»

Οι διαιτητές είχαν βάλει το... χεράκι τους στο παιχνίδι, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να σχολιάζει τα εξής: «Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ γινόμαστε μάρτυρες για αυτά που συμβαίνουν. Ευτυχώς, οι δικοί μας πρόεδροι ούτε πετάνε χαρτονομίσματα, ούτε τραμπουκίζουν διαιτητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σύστημα, που κορυφώθηκε με την τριάδα Αναστόπουλου-Καρακατσούνη-Παναγιώτου. Οι δύο τελευταίοι είχαν έρθει και στο break το περσινό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου κάποια πράγματα, όπως το να μην μετράει καθαρό καλάθι ενώ η μπάλα έχει χτυπήσει στο ταμπλό, με τον Λάσμε να την διώχνει αντικανονικά και να λένε... «παίζετε». Να δίνουν φάουλ και τρεις βολές στον Ματσιούλις, ενώ ο Περπέρογλου δεν τον ακούμπησε καν! Είναι πάρα πολλές οι φάσεις και δεν θέλω να επεκταθώ. Όποιος δει το video θα καταλάβει τι γίνεται.

Να πω και το εξής: Στα 8'' βάζουμε καλάθι και κάνουμε τρία φάουλ, που κάθε επαφή, σύμφωνα με τον κανονισμό, μόλις κάνεις φάουλ, δίνεται αμέσως! Εμείς κάναμε δύο-τρία φάουλ στον Διαμαντίδη μέχρι να πασάρει, κάναμε φάουλ στον Φώτση και τελικά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στα 2''. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω αυτό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για μένα αυτή η συμπεριφορά πιστοποιεί κάποια πράγματα.

To video με τα φάουλ που έκανε ο Ολυμπιακός και δεν δόθηκαν...

Aκολούθως, πρόσθεσε: «Πήρα τεχνική ποινή γιατί στην πρώτη φάση ο κύριος Αναστόπουλος, όταν είχε σηκωθεί ο Τόμιτς, του έκανε παρατήρηση να κάτσει κάτω, ενώ ο πάγκος του Παναθηναϊκού ήταν όλος όρθιος! Και στη δεύτερη φάση που του διαμαρτυρήθηκα μου είπε «κάτσε κάτω, σταμάτα να μιλάς, θα σου δώσω τεχνική ποινή». Του λέω «γιατί να σταματήσω να μιλάω;» και μου έδωσε τεχνική ποινή!».

Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Μπαρτζώκα που ακολούθησε...

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας