Zήσης για την ζωή μετα το μπάσκετ: «Αυτός είναι ο φόβος μου»

O Nίκος Ζήσης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή, μιλώντας για την ζωή του μετά το μπάσκετ όταν και θα αποσυρθεί, εκφράζοντας την αγωνία, αλλά και τον φόβο του. 

Zήσης για την ζωή μετα το μπάσκετ: «Αυτός είναι ο φόβος μου»

Ο Νίκος Ζήσης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή για το μπάσκετ, μιλώντας για τον φόβο, αλλά και για την αγωνία του, όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος γκαρντ σχολίασε τα εξής: «Ο φόβος μου είναι πως δε θα βρω κάτι που να καλύπτει ούτε στο 25% τις προκλήσεις του μπάσκετ. Δεν έχω σπουδάσει. Ήθελα μόνο να προπονούμαι για να γίνω καλύτερος και να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Στα 20 χρόνια που παίζω έχω γνωρίσει άπειρους παίκτες και προπονητές. Το μπάσκετ είναι το πανεπιστήμιο μου.

Πιστεύω πως είναι πολύ όμορφο συναίσθημα για επαγγελματία παίκτη όταν αποφασίζει πότε θα σταματήσει. Εγώ επέλεξα να αποσυρθώ από την Εθνική ενώ ήμουν αρχηγός της, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Αν όμως έρθει ένας προπονητής και μου πει... Νίκο, είσαι θρύλος στην Ελλάδα, αλλά χρειάζομαι κάποιον πιο νέο στην ομάδα... αυτό θα είναι πολύ δύσκολο.

Ήξερα πως μπορούσα να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική, αλλά ήθελα να ελέγξω εγώ τη μοίρα μου. Βλέπω την απόσυρσή μου να πλησιάζει. Κάποιοι φίλοι μου αρνούνται να το δεχτούν, αλλά εγώ το έχω αποδεχτεί. Είναι πολύ πιο χαρούμενος για όσα έζησα παρά λυπημένος που θα τελειώσει»