Τα τρομερά κορίτσια της Ηλιούπολης! (pics)

Η νεανική ομάδα της Ηλιούπολης διεκδικεί φέτος την άνοδο στην Α1 γυναικών και είναι στους «8» του Κυπέλλου - Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, μίλησαν στο «ΦΩΣ» ο Τρύφων Ράπτης, ο Γιάννης Γερεουδάκης, ο Μίλτος Στανέλλος και η Ιωάννα Χατζηλεοντή 

Τα τρομερά κορίτσια της Ηλιούπολης! (pics)

Ύστερα από μία δεκαετία πλήρους αδράνειας, το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Ηλιούπολης λειτούργησε ξανά και ανεβαίνοντας από την αρχή ένα ένα τα σκαλοπάτια, διεκδικεί φέτος την άνοδο στην Α1 Γυναικών, ενώ είναι και στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας! Ο τιμ μάνατζερ της Ηλιούπολης, Τρύφων Ράπτης, μιλώντας στο «ΦΩΣ» έκανε μια μικρή αναδρομή. «Το 2012 οι κόουτς Γερεουδάκης και Στανέλλος, μετά τη συνεργασία με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, αποφάσισαν να γυρίσουν στη βάση τους, στο γήπεδο όπου είχαν περάσει τα πιο παραγωγικά χρόνια τους με την ομάδα της Ακαδημίας, και να προχωρήσουν στην επανενεργοποίηση του γυναικείου τμήματος του ΓΣ Ηλιούπολης που είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2002. Βασιζόμενοι στην προηγούμενη καλή συνεργασία στις γυναίκες του Παναθηναϊκού και έχοντας στο τιμ και τον κόουτς Σάκη Φέξη σε διπλό ρόλο, υποδομές και γυναικείο, ξεκινήσαμε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Το εγχείρημα είχε πολλές δυσκολίες, καθώς έπρεπε να ξεκινήσουμε από τη Γ’ΕΣΚΑ χωρίς παίκτριες και καθόλου τμήματα υποδομών. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν ήταν εύκολο να προσελκύσουμε έμπειρες και ποιοτικές αθλήτριες στη Γ’ ΕΣΚΑ. Με την εμπειρία που είχα ως υπεύθυνος υποδομών στον Παναθηναϊκό μπορέσαμε να βρούμε παιδιά που είχαν ολοκληρώσει το ηλικιακό επίπεδο των νεανίδων πλαισιώνοντάς τες με λίγες έμπειρες και καταξιωμένες αθλήτριες, όπως οι Καββαδία, Καλοπήτα, Χατζηευσταθίου.Η ομάδα πέτυχε 2 γρήγορες ανόδους από Γ’ και Β’ ΕΣΚΑ και βρέθηκε στην Α’ ΕΣΚΑ τη σεζόν 2014-2015. Εκεί, ύστερα από 2 χρόνια παραμονής, η ομάδα προβιβάστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία το 2015-2016.

Ταυτόχρονα, ύστερα από πολλή προσπάθεια και πολύ τρέξιμο στα σχολεία, είχε επιτευχθεί και ο στόχος ανάπτυξης των ακαδημιών που αυτή τη στιγμή αριθμούν 100 κορίτσια. Φέτος η ομάδα πρωταγωνιστεί ύστερα από 3 χρόνια στην Α2 Εθνική κατηγορία έχοντας παράλληλα ως φιλοσοφία την αγωνιστική καθιέρωση νεαρών ταλαντούχων αθλητριών. Στο γυναικείο τμήμα η πλειονότητα των παικτριών είναι έως 22 ετών, με μόνη ουσιαστικά έμπειρη την καταξιωμένη Βάσω Δασκαλοπούλου. Παράλληλα, η ομάδα νεανίδων, έχοντας βάση της τα 6 κορίτσια που αγωνίζονται και στο γυναικείο, στη δεύτερη χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑ πρωταγωνιστεί ούσα αήττητη στο τέλος του πρώτου γύρου και έχοντας ήδη κερδίσει τον πρωταθλητή και κυρίαρχο των προηγούμενων σεζόν Παναθηναϊκό!».

Γερεουδάκης: Χρόνια επιμονή, σκληρή και αποφασιστική δουλειά

Στο «ΦΩΣ» μίλησε ο ικανός προπονητής της Ηλιούπολης, Γιάννης Γερεουδάκης, που είναι και ο τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων.

Έπειτα από μια εφταετία σκληρής δουλειάς η Ηλιούπολη πρωταγωνιστεί ξανά και διεκδικεί την άνοδο στην Α1. Το πιστεύατε αυτό όταν ξεκινούσατε το 2012;

Όταν ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα αυτή ξέραμε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει καμία γυναικεία ομάδα και ύστερα από αρκετά στείρα χρόνια, που είχαν αποσυρθεί οι δύο μεγάλες γυναικείες ομάδες της περιοχής, αποφασίσαμε να ξαναδημιουργήσουμε τη μία από αυτήν, τον ΓΣ Ηλιούπολης, και να την οδηγήσουμε στις εθνικές κατηγορίες. Σύμμαχός μας η χρόνια επιμονή, η σκληρή και αποφασιστική δουλειά ~σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να διδάξουμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το αγαπημένο μας σπορ. Θέλουμε να ανοίξουμε τον δρόμο στις νέες ταλαντούχους παίκτριες βοηθώντας να αλλάξουν νοοτροπία για το σπορ που υπηρετούν και αγωνίζονται. Παράλληλα να τις βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση τις ανάπτυξης του παιχνιδιού, δηλαδή να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα μπάσκετ για τη σωματική - πνευματική εξέλιξή τους.

Η διοίκηση μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας συμμετοχής στην Α1; Το καλοκαίρι αρνήθηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

Η διοίκηση έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις προετοιμάζοντας μια αντίστοιχη πρόκληση και πρόσκληση. Φέτος το καλοκαίρι δεν αποδεχθήκαμε την πρόσκληση γιατί ήρθε αργά και δεν είχαμε προετοιμαστεί στο κομμάτι των χορηγών.

Ο κόσμος της περιοχής είναι κοντά στην ομάδα; Η δημοτική αρχή βοηθάει;

Δυστυχώς για μας η δημοτική αρχή έχει μια διακριτή παρουσία ως προς το κομμάτι της βοήθειας προς την ομάδα. Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης ξεκίνησαν να έρχονται και να παρακολουθούν από κοντά την πορεία της ομάδας.

Ποια τα όνειρα για το μέλλον;

Η Ακαδημία μας είναι ένας μεγάλος στόχος. Η δημιουργία ενός αγωνιστικού προφίλ, ώστε οι παίκτριές μας να μπορέσουν να έχουν υψηλή κατανόηση των βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών του μπάσκετ. Επίσης να προετοιμάζουμε μπασκετικά νεαρές αθλήτριες για να συμμετέχουν σε κολεγιακά προγράμματα στην Αμερική. Και φυσικά οι νέες παίκτριές μας να μπορέσουν να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες.

Στανέλλος: Στην Α1 με τη φιλοσοφία μας

Ο Μίλτος Στανέλλος είναι από τους ανθρώπους που έτρεξαν όσο λίγοι για να αποκτήσει ξανά γυναικείο τμήμα μπάσκετ η Ηλιούπολη.

«Βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και με σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις υποδομές, πιστεύαμε ότι έπειτα από κάποια χρόνια θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α1.

Το καλοκαίρι απορρίψαμε την πρόταση της ΕΟΚ γιατί είχαμε στήσει την ομάδα για την Α2. Το deadline ήταν σε 48 ώρες. Πολύ στενό χρονικό περιθώριο για να βρεθούν χορηγοί. Επιπροσθέτως είναι μεγαλύτερο το κίνητρο μιας αγωνιστικής ανόδου παρά μιας ανόδου μέσω wildcard. Βλέποντας την ομάδα ισχυρή αγωνιστικά και έχοντας όλα αυτά τα χρόνια την υποστήριξη από τον χορηγό μας Κώστα Λυμπερόπουλο – Piaggio Hellas, η διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και με άλλους χορηγούς που μπορούν να στηρίξουν μια ενδεχόμενη άνοδο στην Α1» τόνισε μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο Στανέλλος και συνέχισε λέγοντας: «Η βοήθεια από τη δημοτική αρχή αφορά μόνο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, χωρίς να ενισχύει οικονομικά την ομάδα όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους. Ο κόσμος της Ηλιούπολης, ανεβαίνοντας κατηγορίες, άρχισε να ενισχύει περισσότερο την ομάδα και ειδικά με τις επιτυχίες που έχουμε φέτος. Μια ενδεχόμενη άνοδος στην Α1 θα κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της Ηλιούπολης, όπως έχει συμβεί με την ομάδα βόλεϊ γυναικών τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει στην Α1».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Όνειρό μας είναι να παίξουμε στην Α1 βασιζόμενοι στη φιλοσοφία μας, να σταθούμε με μικρέςσε ηλικία παίκτριες και με την κατάλληλη προσθήκη από ξένες».

Χατζηλεοντή: Θέλω να γίνω όσο καλύτερη μπορώ!

Για την Ιωάννα Χατζηλεοντή δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Σε ηλικία 17 ετών έχει ήδη κάνει τόσα και ακόμα είναι στην αρχή! Δικαιωματικά, ξανά στο «ΦΩΣ»!

Από φέτος στην Ηλιούπολη. Νιώθεις δικαιωμένη για την επιλογή σου;

Πολύ! Το καλοκαίρι, αποχωρώντας από τον Πρωτέα Βούλας, είχα αρκετές προτάσεις και από την Α1, αλλά έκρινα ότι η καλύτερη επιλογή ήταν εδώ. Ξέρω τα περισσότερα κορίτσια, τους προπονητές και το κλίμα είναι οικογενειακό. Το μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας για εμένα με έφερε στην Ηλιούπολη. Βλέπει και ψηλά, θέλοντας να ανέβει στην Α1, κάτι που μ’ αρέσει. Παίζω ταυτόχρονα στις νεανίδες, όπου στόχος είναι η κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ποια τα μυστικά της πολύ καλής έως τώρα πορείας;

Όπως είπα, είμαστε όλοι ένα. Οι προπονητές είναι απίθανοι, μας βοηθούν αφάνταστα. Είναι και καλοί χαρακτήρες, καλοί άνθρωποι. Τους εκτιμώ απεριόριστα. Θέλουν να σε κάνουν καλύτερο με τον σωστό τρόπο.

Πρόσφατα έκανες ντεμπούτο και στην Εθνική Γυναικών!

Ήταν απίστευτο! Πάρα πολύ ωραία! Μια αξέχαστη εμπειρία, πάντα η πρώτη φορά σου μένει στο μυαλό! Το να παίζεις για τη χώρα σου είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν το συγκρίνω με τίποτα. Η Εθνική είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Ήδη σκέφτομαι το Ευρωπαϊκό Νεανίδων που θα γίνει φέτος στην Κρήτη. Θα είναι τέλεια που θα παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό! Ανυπομονώ!...

Ανοίγεις τα φτερά σου και από του χρόνου στις ΗΠΑ για το Πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Ναι. Συμφώνησα να αγωνιστώ με τους Κάνσας Τζέιχοκς, μιία από τις καλύτερες ομάδες της περιφέρειας Big 12. Ήθελα να συνδυάσω μπάσκετ και σπουδές στις ΗΠΑ. Με ήθελαν αρκετά κολέγια, αλλά το Κάνσας με παρακολουθούσε καιρό και έδειξε πως με ήθελε πολύ. Θα είναι κάτι ξεχωριστό για μένα! Θέλω να γίνω όσο καλύτερη μπορώ!...