ΕΟΚ, Παναθηναϊκός, Πιτίνο και η «κωλοτούμπα» πάει σύννεφο...

Η περίπτωση του Ρικ Πιτίνο είναι μια ακόμα επίδειξη δύναμης ενός συστήματος που όχι απλά αρνείται να πέσει, αλλά με τέτοιες ενέργειες παραδέχεται την «ενοχή» του...

ΕΟΚ, Παναθηναϊκός, Πιτίνο και η «κωλοτούμπα» πάει σύννεφο...

Όποιος έπεσε από τα σύννεφα επειδή ο Ρικ Πιτίνο υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, να σηκώσει το χέρι...

Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ τόσο αφελής ώστε να πιστέψω ότι ο Αμερικάνος κόουτς δεν θα ήταν ποτέ διπλοπαγκίτης. Αντίθετα, ήταν απλά θέμα χρόνου από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έψαχνε για προπονητή, να τον ανακοινώσει.

Κύριε Βασιλακόπουλε, άλλο Γιαννάκης, άλλο Πιτίνο;

Κι εδώ που τα λέμε, μεγάλη μαγκιά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο της ομάδας του. Δεν κυκλοφορούν πολλοί προπονητές με το βιογραφικό του Ρικ στις ημέρες μας.

Το θέμα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ τι κάνει. Αυτός που εδώ και 10 μήνες κατηγορείται ότι λειτουργεί με γνώμονα το καλό μιας ομάδας, δηλαδή του Παναθηναϊκού και αντί να προσπαθήσει να κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα, εκείνος δίνει ακόμα περισσότερη τροφή για σχόλια.

Χωρίς καμία ντροπή η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ξαφνιασμένη για τις εξελίξεις. Γελάνε και τα διχτάκια στο ΟΑΚΑ κύριοι. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται μόνο για να κατηγορεί τους υπόλοιπους, εκείνος που δεν έχει το σθένος να πει «έκανα λάθος» που του φταίνε για τα πάντα οι άλλοι, δηλώνει έκπληκτος για τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Διότι στην περίπτωση του Πιτίνο, αυτό συνέβη. Ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού έρχεται στη χώρα μας όχι μόνο για να αναλάβει χρέη προπονητή των «πρασίνων», αλλά για να δείξουν κάποιοι ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη χώρα μας κι αυτοί κινούν τα νήματα.

Πιτίνο για Παναθηναϊκό: «Χαρούμενος που επιστρέφω και θα μείνω κοντά στα ταλέντα της Εθνικής» (pic)

Αυτά θα πρέπει να τα δουν καλά στο λιμάνι και να έχουν έναν ακόμα λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για τον αγώνα που ξεκίνησαν πέρυσι. Ο Ολυμπιακός όμως θα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε ο κατήφορος του ελληνικού μπάσκετ να σταματήσει.

Κάποιοι έχουν κάνει το μπάσκετ «τσαρδί» τους. Οι ίδιοι άνθρωποι που στην περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη (όταν ο δράκος ήταν κόουτς της Εθνικής και μετά υπέγραψε στον Ολυμπιακό) έσκιζαν τα ρούχα τους φωνάζοντας για ασυμβίβαστο, τώρα γράφουν ότι είναι τιμή για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στη χώρα μας ο Πιτίνο.

Ένας ολόκληρος «στρατός» προσπαθεί να κάνει το άσπρο - μαύρο και δυστυχώς τα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού ακόμα είναι άφαντα. Όπως άφαντα είναι και των υπόλοιπων ομάδων οι οποίες αρκούνται στη συμμετοχή τους σε ένα πρωτάθλημα - παρωδία.

Η περίπτωση Πιτίνο δεν μας έκανε σοφότερους. Απλά επιβεβαίωσε ότι κάποιοι έχουν ταλέντο στη... ρυθμική γυμναστική και στην εκτέλεση της «κωλοτούμπας».

- Αυτοί που ενώ φώναζαν ότι θα πάρουν την ομάδα τους και θα φύγουν από την Ευρωλίγκα για το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα της FIBA Champions League.

- Αυτοί που έλεγαν ότι ο Πιτίνο είναι προπονητής της Εθνικής και μόνο αυτής.

- Αυτός που έλεγε ότι όσο θα είναι στην εθνική, δεν θα αναλάβει πάγκο άλλης ομάδας.

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που συνεχίζουν να τιμούν το εθνόσημο. Είναι υπέρτατη τιμή να παίζεις με τη φανέλα της εθνικής σου, συμφωνούμε. Πόσο τιμητικό όμως είναι να παίζεις για μια ομοσπονδία που εδώ και χρόνια παίζει με τον ιδρώτα σου;

Και κάτι τελευταίο: Είναι τελικά νίκη της ΕΟΚ επί του Αυγενάκη η πρόσληψη Πιτίνο;