Ανάμεσα σε Ουίλτζερ και Μπράουν

Με τον Τόμπσον να μην υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Σφαιρόπουλος αποφασίζει για το αν θα έχει για έκτο ξένο στο ρόστερ του τον Ουίλτζερ ή τον Μπράουν. 

Ανάμεσα σε Ουίλτζερ και Μπράουν

Η Ευρώπη τελείωσε φέτος για τον Ολυμπιακό. Πλέον, οι Πειραιώτες καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να ηρεμήσουν, να διαχειριστούν σωστά τους τραυματίες τους ώστε να επιστρέψουν 100% υγιείς και παράλληλα να διαλέξουν τους ξένους με τους οποίους θα προχωρήσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι δεδομένο πως στην ομάδα θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Τζαμέλ Μακλίν, Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπράιαν Ρόμπετς και Κιμ Τιλί, οπότε το ζήτημα είναι ποιος θα είναι ο έκτος ξένος στο ροτέισον για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο Χόλις Τόμπσον δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν. Φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός πως έμεινε εκτός δωδεκάδας στα τελευταία ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις, αν και ήταν 100% υγιής, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εμπιστεύεται περισσότερο τους τραυματίες παίκτες του. Ο Αμερικανός φόργουορντ, με παρελθόν στο ΝΒΑ και τους Σίξερς, είναι γενικότερα στον... κόσμο του, δείχνει να μην έχει κίνητρο και θεωρείται δεδομένο πως δεν θα χρησιμοποιεί ξανά. Άλλωστε, είναι ήδη στους "κομμένους" παίκτες των Πειραιωτών για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπότε το δίλημμα που υπάρχει είναι το εξής: Μπόμπι Μπράουν ή Κάιλ Γουίλτζερ. Κοντό ή ψηλο; Μέχρι στιγμής, ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στην λίστα των ξένων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον νεαρό πάουερ-φόργουορντ να είναι "κομμένος".

Η λογική δείχνει πως ο Μπόμπι Μπράουν θα παραμείνει στην λίστα, ώστε ο Ολυμπιακός να έχει μία γεμάτη πεντάδα (τουλάχιστον ποσοτικά) στα γκαρντ (Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, Μπράουν), αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδειξε στα playoffs κόντρα στη Ζαλγκίρις πως δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον πρώην παίκτη των Χιούστον Ρόκετς. Άλλωστε, σε όλη την σειρά με τους Λιθουανούς, του έδωσε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής.

Mέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αποφασίσει για την οριστική εξάδα ξένων παικτών με την οποία θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.