Να ανοίξει εδώ και τώρα το κλειστό του «Λίντο»

Μέσα Νοεμβρίου εκτιμά ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚΗ που περιμένει να δημοπρατηθεί η αντικατάσταση της στέγης: «Έχουμε καταντήσει τσιγγάνοι και περιοδεύοντες θίασοι», λέει ο πρόεδρος της ΓΕΗ και της ΕΣΠΕΚ

Να ανοίξει εδώ και τώρα το κλειστό του «Λίντο»

Δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των τοπικών σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ έχει επιφέρει η υπερβολική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών για την οριστική αλλαγή της μόνωσης της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου στο Λίντο, το οποίο παραμένει ερμητικά κλειστό και ανενεργό εδώ και δύο ολόκληρους μήνες!

Οι εργασίες έχουν διακοπεί από τα μέσα Αυγούστου, επειδή η εργοληπτική εταιρεία διαπίστωσε την ανάγκη αντικατάστασης των φθαρμένων λαμαρινών στην οροφή και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τη μόνωση. Με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του ΕΑΚΗ, το γυμναστήριο δεν αποδίδεται ως γνωστόν στους αθλούμενους μέχρι τη λήξη των εργασιών (λόγω επικινδυνότητας) κι έτσι τα σωματεία έχουν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» αναζήτησης προπονητικών ωρών στα υπόλοιπα κλειστά της πόλης και της περιφέρειας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους…

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά από δω και πέρα, είναι πότε επιτέλους θα ξαναρχίσουν οι εργασίες και κατά συνέπεια, πότε θα μπορέσουν τα σωματεία να επιστρέψουν στη βάση τους…

«Το θετικό είναι ότι το κονδύλι έχει εγκριθεί και από μέρα σε μέρα το έργο της αντικατάστασης της στέγης θα δημοπρατηθεί για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια και η μόνωση που απαιτείται, από την εταιρεία που την είχε ξεκινήσει. Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει τάχιστα, εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και εκτιμώ ότι περί τα μέσα Νοεμβρίου, το έργο θα παραδοθεί», δήλωσε στην «Π»,

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός. Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βόλεϊ Κρήτης και της ΓΕΗ Ανδρέας Γιαννόπουλος. Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη Βαγγέλης Γιαννουλάκης

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός. Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βόλεϊ Κρήτης και της ΓΕΗ Ανδρέας Γιαννόπουλος. Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη Βαγγέλης Γιαννουλάκης
ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, ο οποίος είναι φυσικά γνώστης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες: «Γνωρίζουμε τις ανάγκες και γι’ αυτό σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους φορείς φροντίσαμε στο μέτρο του δυνατού να εξυπηρετηθούν τα σωματεία σε άλλα κλειστά γυμναστήρια. Προχωρήσαμε επίσης στην κάλυψη με νάιλον του παρκέ του Λίντο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανές βροχές».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών των σωματείων της πόλης:

«Οι εγκαταστάσεις του Δήμου μας σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο μέτρο του δυνατού. Αναγκαστήκαμε να συμπιέσουμε τις ώρες των δημοτών στο κλειστό Πατελών και στα Δύο Αοράκια για να εξυπηρετήσουμε τα σωματεία που δεν φταίνε σε τίποτα γι’ αυτήν την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η υπερφόρτωση. Ελπίζουμε σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες και το Λίντο να λειτουργήσει κανονικά».

Γιαννόπουλος: «Γίναμε Τσιγγάνοι»

Τα σωματεία του βόλεϊ που σύντομα θα μπουν στη μάχη των εθνικών πρωταθλημάτων είναι αυτά που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την αναστολή της λειτουργίας του Λίντο. Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ και της ΓΕΗ Ανδρέας Γιαννόπουλος, περιγράφει γλαφυρά στην «Π» το καθημερινό μαρτύριο που υφίστανται οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες των συλλόγων: «Έχουμε καταντήσει Τσιγγάνοι και περιοδεύοντες θίασοι, γυρίζοντας από γήπεδο σε γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση και να παίξουμε αγώνες.

Είχαμε συμφωνήσει για 12 προπονητικές ώρες την εβδομάδα στο Λίντο (το κάθε τμήμα) και επίσης ξέραμε το πού θα δώσουμε τα επίσημα παιχνίδια μας. Γι’ αυτό κάναμε και τις ανάλογες χορηγικές συμφωνίες, εκδώσαμε εισιτήρια διαρκείας κλπ. Ξαφνικά υποχρεωθήκαμε να γίνουμε ζητιάνοι και να πληρώνουμε πέντε φορές πάνω τις προπονητικές ώρες αλλά και τους αγώνες στα κλειστά που μας δέχονται.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποστούμε τέτοια ταλαιπωρία. Έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε, μόνο τις ταμπέλες. Τον περασμένο χειμώνα έγινε η προσωρινή μόνωση αλλά παίζαμε κανονικά. Τώρα γιατί δεν μας επέτρεψαν, έστω να κάνουμε τις προπονήσεις στο Λίντο για να γλιτώσουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ταλαιπωρίας σε όλα τα επίπεδα;».

Η ΓΕΗ έχει τόσο τις γυναίκες της όσο και τους άνδρες φέτος στην Α2 κατηγορία, με τα πρωταθλήματα να αρχίζουν το προσεχές σαββατοκύριακο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι άνδρες θα ξεκινήσουν με έδρα τις Αρχάνες και οι γυναίκες θα αγωνιστούν στο κλειστό Πατελών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη, Βαγγέλης Γιαννουλάκης, που διετέλεσε μέλος της προηγούμενης διοίκησης του ΕΑΚΗ, γνωρίζει εκ των έσω το θέμα: «Πράγματι η καθυστέρηση είναι υπερβολική και δικαίως τα σωματεία έχουν βγει από τα ρούχα τους. Δε φέρει όμως καμία ευθύνη για όλο αυτό η προηγούμενη διοίκηση του ΕΑΚΗ. Οι επιβλέποντες μηχανικοί από την Αθήνα έκριναν ότι δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η μόνωση και το έργο σταμάτησε.

Έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα, δεν βλέπω πριν από τα τέλη Νοεμβρίου να μπαίνουμε στο κλειστό, όσο γρήγορα κι αν προχωρήσει ο νέος διαγωνισμός. Τα προβλήματα είναι μεγάλα για τα σωματεία και τα διαθέσιμα κλειστά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Για παράδειγμα εμείς κάνουμε προπονήσεις στα Δύο Αοράκια αλλά μας έχουν πει ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι διαθέσιμα για τρεις ημέρες και ακολουθεί το ντέρμπι με το Ηράκλειο».

O πρόεδρος κ. Ζερβός, η αντιπρόεδρος κ. Σημαιάκη και η Eπιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστούν θερμά με ανακοίνωσή τους την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» για τη δωρεά ρολού-νάιλον για την άμεση κάλυψη ξύλινου δαπέδου, επιφάνειας 600τμ, του κλειστού Γυμναστηρίου Λίντο. «H απόφαση αυτή αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη των αρχών που διέπουν την εταιρεία σας. Το χρέος μας ως Διοίκηση για συνεργασία με το σύνολο της κοινωνίας του Ηρακλείου, με την κίνησή σας αυτή, πέρασε από τη θεωρία στην πράξη. Η άμεση ανταπόκρισή σας στο δικό μας αίτημα δωρεάς μας κάνει να σας νιώθουμε αρωγούς και υποστηρικτές του έργου μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΑΚΗ.

Πηγή: Η Πατρίς