Κραυγή απόγνωσης: «Δεν έχουμε ένα κλειστό γυμναστήριο σε Κολωνό-Σεπόλια»

Ο γενικός γραμματέας του Τρίτωνα Νίκος Παπακώστας μίλησε στην εκπομπή Sport City του Αθήνα984 για την απουσία ενός κλειστού γυμναστηρίου σε Σεπόλια-Κολωνό και την υπόσχεση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη

Κραυγή απόγνωσης: «Δεν έχουμε ένα κλειστό γυμναστήριο σε Κολωνό-Σεπόλια»

Αναφορικά με την ιστορία του Τρίτωνα, ο οποίος επέστρεψε στην Α2 μπάσκετ

«Ο Τρίτωνας ιδρύθηκε το 1942 σε μέρες χαλεπές. Ήταν κάποιοι μπασκετόφιλοι από τον Πανελλήνιο, οι οποίοι έφτιαξαν τον Τρίτωνα μέσα στον πόλεμο. Κατόπιν η διοίκηση του Τρίτωνα, με τον Πολυτιμίδη, ο οποίος είχε σχέση με τον ελληνισμό της Αιγύπτου και κάποια άλλα μέλη, αποφάσισαν να δώσουν αυτήν την ονομασία οριστικά, μετά και την βύθιση του υποβρυχίου «Τρίτων. Αυτό υπάρχει και στα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, ως φόρος τιμής και στην μνήμη εκείνων που πέθαναν κατά την βύθιση του υποβρυχίου «Τρίτων».Το πρώτο γήπεδο ήταν ανοιχτό και ο πρώτος αγώνας δόθηκε στην 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 3-4 ομάδες από την Αθήνα και άλλες περίπου τόσες από την Θεσσαλονίκη και έκαναν μεταξύ τους τα πρωταθλήματα. Επίσης έχουν πολύ ιστορικοί παίκτες από τον Τρίτωνα, ενώ κατά το 1966-67 δόθηκε με αντιπαροχή ένα κτίριο, με τον Τρίτωνα να μεταφέρεται στα Σεπόλια, στην παιδική χαρά στην Δυρραχίου, σε εκείνο το ανοικτό γήπεδο.»

-Το λεγόμενο γήπεδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Ο Γιαννάκης μεγάλωσε εκεί, παίζαμε και μονάκια, εκεί μ ανδρώθηκε, αλλά εκεί πήγαινα και γω μικρός στην Α΄ΕΣΚΑ, κάθε Δευτέρα που έπαιζε ο Τρίτων, και για τα Κύπελλα Ελλάδας που παίζαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες, φτάνοντας στο σημερινό πρόβλημα, το οποίο είναι η έδρα του Τρίτωνα, δηλαδή το ανοικτό γήπεδο. Ακόμα εκεί βρίσκονται οι ακαδημίες του, τα παιδικά τμήματα, ενώ το 77-78 που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία, έπαιζε και προπονιόταν σε άλλα γήπεδα, ενώ πριν 8 χρόνια ανέλαβαν την διοίκηση της ομάδας κάποιοι παλιοί της παίκτες εκεί, Σεπολιότες, και ανέβηκε η πρώτη ομάδα στην Α2 με την έδρα της πλέον να είναι το κλειστό στον λόφο του Στρέφη.»

-Άρα το κύριο πρόβλημα του Τρίτωνα και όλων των γειτονικών αθηναϊκών ομάδων είναι το γηπεδικό;

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα στον δήμο της Αθήνας. Μπορεί το Περιστέρι να έχει 5-6 κλειστά γήπεδα, όμως σε σχέση με άλλους δήμους είναι κακή η κατάσταση. Επίσης εκτός από την έλλειψη γηπέδων, η κατάσταση αυτών που υπάρχουν είναι η χειρότερη, καθώς ο δήμος Αθηνών έχει 4 ή 5 γήπεδα με μόνο 2 από αυτά να είναι κατάλληλα, τα οποία είναι στο λόφο του Στρέφη και το Μετς στο Παγκράτι,αν και όταν βρέχει υπάρχουν και εκεί θέματα, για παράδειγμα ακυρώνονται αγώνες και προπονήσεις. Μπορεί να κάναμε και μια εβδομάδα χωρίς προπονήσεις.

Τέλος πάντων, με προσωπική εργασία έχουμε καταφέρει να διορθώσουμε πάρα πολλά πράγματα, διότι δεν υπήρχε καθόλου συνεννόηση με τον Δήμο, τα έχει παρατήσει όλα, ενώ όλα τα υπόλοιπα γήπεδα είναι ακατάλληλα για τις εθνικές κατηγορίες, είναι μικρά και δεν έχουν παρκέ ή έχουν και διάφορα άλλα προβλήματα.

-Αυτό ουσιαστικά σας κάνει να χάνεται την έδρα σας όταν τα Σεπόλια πάνε στα Εξάρχεια για να αγωνιστούν.

«Εννοείται. Το πρόβλημα αυτό αφορά πολλές αθηναϊκές ομάδες, απλά το πρόβλημα του Τρίτωνα διογκώνεται, καθώς αγωνίζεται φέτος στην Α2 με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο σοβαρό το δικό του θέμα. Σε σχέση με άλλες ομάδες που βολεύονται με το πλαστικό έδαφος, ενώ υπάρχουν γήπεδα όπως αυτό της Γκράβας και του Ρουφ στα οποία είχαμε αγωνιστεί στην Α' ΕΣΚΑ, αλλά και αυτό του Άγιου Θωμά. Υπάρχουν υποτίθεται κάποια υποτυπώδη γυμναστήρια μπάσκετ σε σχολεία στα οποία αγωνίζονται γυναικεία τμήματα μπάσκετ και κάποιες κατηγορίες Α' παίδων και εφήβων, αλλά και ορισμένες ακαδημίες, με τον Δήμο Αθηνών να ζητάει συνεχώς χαράτσι και χρήματα από αυτές τις ομάδες, συγκεκριμένα μέσω των σχολικών επιτροπών.»

-Είχαμε μια δήλωση της κυρίας Άννας Ροκοφύλου στην οποία λέει πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση

«Από ότι κατάλαβα η κυρία Ροκοφύλου έχει αναλάβει τώρα πόστο στο ΟΠΑΝΔΑ, θέλω να της πω πως όχι μόνο είναι τραγική η κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα, τεχνική βοήθεια δεν υπάρχει, λάμπες δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει τίποτα. Οι σύλλογοι μεταξύ τους προσπαθούν να συντηρούν κάποια ανοικτά κέντρα. Φύλακες δεν υπάρχουν, φώτα δεν υπάρχουν, κολώνες δεν υπάρχουν. Ήδη έχουν κλείσει κάποιες παιδικές χαρές και μισά ανοικτά γήπεδα που έκαναν προπονήσεις ομάδες λόγω της έλλειψης όλων αυτών.Παρόλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι του ΟΝΠΑΔΑ προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν, όμως εγώ που ασχολούμαι από το '68 με την ομάδα το μπάσκετ και την γειτονιά μου θεωρώ πως ο Δήμος Αθηνών βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση του από κάθε άλλη φορά»

-Είχαμε φιλοξενήσει στην εκπομπή και έναν εκπρόσωπο του Νηρέα Κολωνού, ο οποίος μίλησε για μια υπόσχεση του νυν δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία αφορούσε την δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου στην περιοχή του Άτλαντα, εσείς τι πληροφόρηση έχετε για αυτό το θέμα;

«Πραγματικά ο κύριος Μπακογιάννης μίλησε με όλες τις ομάδες της περιοχής, με τις υποσχέσεις του να μην είναι υποσχέσεις του αέρα, καθώς τις δηλώσεις του τις ανέβασε και στο διαδίκτυο. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τώρα έχουν δεσμευτεί και θα κάνουν πράξεις, απλά όταν αναλαμβάνεις «κρανίου τόπο» δεν είναι εύκολο να υπάρξουν αλλαγές μέσα σε μια εβδομάδα ή μέσα σε ένα μήνα»

-Για πείτε μας για υτή την περιοχή του Άτλαντα, είναι κοντά στο μετρό των Σεπολίων;

«Όχι δεν είναι κοντά στο μετρό, είναι εκεί που θα γίνει υπογειοποίηση στα ΚΤΕΛ των Λιοσίων. Έχει πολύ καλούς αθλητικούς χώρους εκεί και εγώ πιστεύω πως ο κύριος Μπακογιάννης θα το φτιάξει εν τέλει το γήπεδο.

-Άρα θα είναι ένα κλειστό γυμναστήριο που θα φιλοξενεί μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ;

«Βεβαίως. Θα είναι ένα κλειστό γήπεδο, ενώ οι χώροι υπάρχουν εδώ και καιρό, με το θέμα να είναι στην πολιτική βούληση κάθε δημάρχου και το τι θέλει να προσφέρει στον Δήμο. Πάντα υπήρχαν οι χώροι. Ακόμα και αυτό με την τακτική του μπαλονιού που είναι και πολύ πιο οικονομικό δεν έγινε ποτέ από κανέναν, με κάποιες περιοχές να είχαν αυτή την προδιάθεση. Μισό αιώνα ακούω μόνο υποσχέσεις. Όταν ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας έχει μόνο 4-5 κλειστά γήπεδα εκ των οποίων τα 2 είναι ετοιμόρροπα και ακατάλληλα, ιί να συζητάμε; Η κατάσταση του δήμου είναι η χειρότερη.
Ο κύριος Μπακογιάννης έδειξε πως έχει διάθεση να αλλάξει τα πράγματα, έδωσε υποσχέσεις τις οποίες φαίνεται πως θέλει να υλοποιήσει, πράγμα δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110