Ολυμπιακός: Το «Μονζουίκ», ο Ράσφορντ και ο «ισπανικός» κίνδυνος
Στο γήπεδο που θα παίξει ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται φέτος. Οι Ισπανοί άσοι που καλύπτουν τις σοβαρές απουσίες των «μπλαουγκράνα» και ο Ράσφορντ που είναι μέσα σε όλα τα φετινά τους γκολ στην Ευρώπη.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει φέτος εντός έδρας απώλεια στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχει πληγωθεί μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν ως γηπεδούχος στο Champions League, στο μοναδικό παιχνίδι που έχει παίξει φέτος στην Ευρώπη στα δικά της εδάφη.
Θα παρατηρούσε κανείς ότι στο γήπεδο που θα παίξει την Τρίτη (21/10) ο Ολυμπιακός σε ένα από τα δυσκολότερα ματς στην Ιστορία του, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται πολύ φέτος να φτάσει στις νίκες. Στο «Μονζουίκ» μπροστά σε 50.000 οπαδούς της έχασε από την Παρί 2-1, νίκησε 2-1 τη Ζιρόνα με το γκολ του Αραούχο στις καθυστερήσεις, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Ολυμπιακός: Κοστίνια, πάρτο πάνω σου!
Αντιθέτως στο μικρό γηπεδάκι της, το «Γιόχαν Κρόιφ», με 6.000 μόνο οπαδούς της είχε βάλει στις αρχές της σεζόν 6-0 στη Βαλένθια του Κάρλος Κορμπεράν και 3-0 στη Χετάφε που παραλίγο να σταματήσει πριν από λίγες ώρες τη Ρεάλ.
Μπορεί να έχει σημασία αυτή η λεπτομέρεια, μπορεί και όχι. Σίγουρα, όμως, ο Ολυμπιακός παρά την απουσία των δύο σπουδαίων ξένων σταρ της Μπαρτσελόνα, του Λεβαντόφσκι και του Ραφίνια που είχαν ξεκινήσει με φούρια τη σεζόν, έχει πολλούς παίκτες να προσέξει ασφυκτικά από την ισπανική φουρνιά των «μπλαουγκράνα».
O Φερμίν Λόπεθ και ο Πέδρι βρίσκουν δίχτυα. Φυσικά υπάρχει και ο Λαμίν Γιαμάλ, όσο ανέτοιμος κι αν είναι. Λείπουν κι άλλοι Ισπανοί σταρ, ο Φεράν Τόρες, ο Γκάβι και ο Όλμο, υπάρχει πάντα η… άγνοια για τη βραδιά που μπορεί να έχει ο Μάρκους Ράσφορντ που είναι μέσα σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά γκολ της ομάδας του (έβαλε τα δύο γκολ στο Νιουκάστλ και έκανε την ασίστ στον Φεράν στο 1-2 με την Παρί), έχει πολλούς παίκτες η άμυνα του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσει. Και πρέπει να το κάνει με απόλυτη προσήλωση σε κάθε φάση, με το μυαλό μακριά από τις περιβόητες απουσίες της ομάδας του Χάνσι Φλικ.