Καλάθης: «Σκέφτομαι να σταματήσω από την Εθνική!»

Το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει την πορεία του στην Εθνική ομάδα στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου εξετάζει ο Νικ Καλάθης, όπως παραδέχτηκε στο πλαίσιο της βράβευσής του ως MVP του περσινού πρωταθλήματος

Καλάθης: «Σκέφτομαι να σταματήσω από την Εθνική!»

Τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της περσινής Basket League έλαβε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης.

Σε δηλώσεις του κατά την βράβευσή του ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα στο τέλος της σεζόν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Ευχαριστώ για το βραβείο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τον προπονητή μου και τον οργανισμό. Εύχομαι να έχουμε όλοι καλή σεζόν με υγεία», είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ.

Στην συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΕΣΑΚΕ, ρωτήθηκε για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι και απάντησε: «Αυτό σκέφτομαι. Έχω παίξει για περίπου 11 χρόνια στην Εθνική και τώρα είναι ο καιρός να δώσω χώρο στους νεότερους παίκτες να παίξουν στην Εθνική».

Πέραν αυτών, όσον αφορά τη μετάβαση από τον Πιτίνο στον Πεδουλάκη και την έναρξη της νέας περιόδου, σημείωσε: «Είναι διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετικές φιλοσοφίες. Δεν έχει διαφορά το πρόσωπο, αλλά το πώς βλέπουν το παιχνίδι. Ο Πιτίνο αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ο Πεδουλάκης είναι πιο αυστηρός. Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε 6-7 νέους παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Euroleague, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Έχουμε νέους παίκτες και ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν, όπως και όλες οι ομάδες».