Ξεκινά το 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Το μεσημέρι του Σαββάτου έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων η συνέντευξη Τύπου του 2ου Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», εις μνήμη του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ξεκινά το 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Στο πάνελ βρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς και οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο Τουρνουά.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τρεις ομάδες που αποδέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκλησή μας. Είναι ομάδες που μας συνδέουν με μακροχρόνια αγάπη. Με τη Μακάμπι έχουμε την ίδια ιστορία. Για τη Φενέρ που μαζί με τον κύριο Ομπράντοβιτς έχουν χτίσει την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού μαζί με τον πατέρα και τον θείο μου, αλλά και την Αρμάνι που είναι ομάδα που έχει επενδύσει το άθλημα. Αγαπάνε το άθλημα. Με τον κύριο Μεσίνα μακάρι να έχουν μια καλύτερη χρονιά.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάς και κανείς στον Παναθηναϊκό δε θα τους ξεχάσει. Άλλο ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι εδώ για να κάνουμε αυτό το τουρνουά πραγματικότητα. Στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει και να έχουμε μια ωραία χρονιά».

Στην συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για την δική του συνολική θεώρηση για την ομάδα σχολίασε: «Ο σύλλογος πάντα είναι υπεράνω προσώπων. Από τη στιγμή που σαν σύλλογος δεν περνάμε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας, θα ήθελα να ζητήσω τα επιμέρους ζητήματα, τα συνδεσμιακά προβλήματα ή τα οπαδικά να τα βάλουμε στην άκρη. Να δούμε το καλό και την επιβίωση του Παναθηναϊκού, την γιγάντωσή του. Μετά θα τα συζητήσουμε και θα τα βρούμε. Προέχει πρώτα από όλα το καλό του συλλόγου».

Οι αρχηγοί των ομάδων δήλωσαν:

ΤΖΟΝ ΝΤΙΜΠΑΡΤΟΛΟΜΕΟ : «Eίμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι εξαιρετική τιμή και χαρά για μένα και την ομάδα μου, να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν εξαιρετικές ομάδες της Ευρωλίγκας και σπουδαίοι παίκτες και προπονητές».

ΜΕΛΙ ΜΑΧΜΟΥΤΟΓΛΟΥ: «Ευχαριστούμε τον κ. Γιαννακόπουλο για την πρόκληση σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Εύχομαι τα καλύτερα σε κάθε ομάδα. Αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά για την ομάδα μας να βρίσκεται εδώ».

ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΙΝΤΣΙΑΡΙΝΙ: «Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ, σε ένα σημαντικό τουρνουά που τιμάει τη μνήμη ενός σημαντικού παράγοντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι το τελευταίο τουρνουά για μας και αποτελεί ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε ισχυρές ομάδες, κόντρα σε αξιόλογους παίκτες και προπονητές».

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: «Είναι τιμή να συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά. Μαζί με μερικές από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου και του αδελφού του Θανάση. Υγεία εύχομαι σε όλους και πιστεύω θα είναι ένα διασκεδαστικό τουρνουά για να δεις».

Από μέρους τους οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων τόνισαν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλησπέρα. Εκ μέρους της διοίκησης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση σε αυτό το τουρνουά. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου για όσα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό και στο μπάσκετ γενικότερα. Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να βγάλουμε συμπεράσματα. Ειδικά για εμάς που δεν έχουμε παίξει φιλικά επιπέδου Ευρωλίγκας. Θα βγάλουμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να διορθώσουμε. Προσωπικά εγώ πρώτη φορά συμμετέχω και η διοργάνωση είναι άψογη και ευχαριστούμε πολύ».

Σε ερώτηση για το πώς θα χαρακτήρισε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ανέφερε: «Ο κύριος Παύλος ήταν ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν και κέρδισε το σεβασμό όλων».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την πρόσκληση για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσα στο μπάσκετ. Για μένα είναι ξεχωριστή αυτή η εμπειρία για να τιμήσουμε τη μνήμη όχι μόνο του Παύλου αλλά και του Θανάση και του Κώστα. Όλης της οικογένειας. Δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε για να παίξουμε σήμερα αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι εύκολο να συνδυάσει σήμερα το αγωνιστικό με το συναισθηματικό μετά από όσα έζησε δήλωσε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι το θέμα του συναισθηματικού. Όταν έχεις καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο επί 13 χρόνια, είναι πολύ ξεχωριστό κάθε φορά που γυρνάω στο ΟΑΚΑ. Σκέφτομαι πρώτα αυτό και μετά το παιχνίδι. Προπονητής είμαι όταν αρχίσει το παιχνίδι μπαίνω και κάνω τη δουλειά μου, αυτό είναι το εύκολο».

Όσον αφορά στον Παύλο Γιαννακόπουλο προσωπικά, τόνισε: «Έχοντας ζήσει στον Παναθηναϊκό και έχοντας αυτή την εμπειρία σε δύσκολους καιρούς, αυτό που μας κρατούσε ήταν ότι ο κύριος Παύλος προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει όλους. Μπορεί να αντιδρούσε διαφορετικά κάποιες φορές αλλά έκανε τα πάντα για να είμαστε όλοι καλά. Προσωπικά με άλλαξε, του μιλούσα για όλα. Είχαμε συζητήσει για πολλά, μου είχε πει για τη ζωή του, πως ξεκίνησε η οικογένεια και με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τη ζωή»..

ΕΤΟΡΕ ΜΕΣΙΝΑ: «Αισθάνομαι ευγνώμων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του για την πρόσκληση. Ο Παύλος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της Ευρωλίγκας, του Παναθηναϊκού και του μπάσκετ γενικότερα. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά δεν κατάφερα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να μιλήσω προσωπικά με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Αλλά διάβασα πολλά σχόλια, κι άκουσα επίσης σημαντικά λόγια ειδικά από ένα φίλο κι ένα σπουδαίο κόουτς που σέβομαι και εκτιμώ, τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος μου έλεγε, όχι απλά παράγοντας. Και μόνο που το είπε ο Ζοτς, το ασπάζομαι. Είναι σημαντικό τεστ για μας ώστε να καταλάβουμε τι σημαίνει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι να χαρούμε το τουρνουά και να υπάρχει μία υγιής σεζόν και να την ευχαριστηθούν όλοι».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά όλης της οικογένειας. Ελπίζω οι ομάδες να είναι έτοιμες για να τη σεζόν που αρχίζει.

Εμείς είμαστε οικοδεσπότες. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Να γίνει θεσμός το τουρνουά για να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες, τα οράματα και τις ιδέες των παλαιότερων. Να είναι πρότυπα για όλους τους Παναθηναϊκούς. Στα αγωνιστικά εμείς θέλουμε να ενσωματώσουμε τους διεθνείς και από εκεί και πέρα τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από Ευρωλίγκα να καταλάβουν πως είναι οι ρυθμοί. Θα είναι έντονο το συναισθηματικό αλλά όταν ξεκινάει το παιχνίδι έχει τέτοια δύναμη που σε παίρνει μαζί του».

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, είπε: «Θεωρώ ότι ο κύριος Παύλος εκπροσωπούσε μία γενιά που έφυγε. Μία γενιά που μετά τον πόλεμο ξεκίνησαν με αρχές και αξίες και έφτασαν ψηλά. Για εμάς θα πρέπει να είναι πρότυπα για το τι χάσαμε και τι πρέπει να επαναφέρουμε».

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Σήμερα

16.45: Φενέρμπαχτσε- Αρμάνι
19.00: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Ντελ Αβίβ

Αύριο

15.45: Μικρός Τελικός

18.00: Τελικός