Φραντσέσκι: «Να γίνω ο ηγέτης του Αγρινίου»

Ο «Air France» θα αποτελέσει τον πρώτο ξένο στην ιστορία του μπάσκετ του Αγρινίου 

Φραντσέσκι: «Να γίνω ο ηγέτης του Αγρινίου»

Ο Κέβιν Φραντσέσκι έγραψε ιστορία, καθώς θα είναι ο πρώτος ξένος στην ιστορία του μπάσκετ του Αγρινίου. Ο 25χρονος Γάλλος άσος, με το προσωνύμιο “Air France”, σε συνέντευξή του στο Basket247 εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα για τη μεταγραφή αυτή;

«Νιώθω καλά, αν και δεν έχω επισκεφθεί την Ελλάδα ποτέ. Ανυπομονώ να συναντήσω τους συμπαίκτες μου. Γνωρίζω πως ο κόουτς Διαμαντάκος είναι άνθρωπος που εργάζεται σκληρά και απλά περιμένω να ξεκινήσουμε δουλειά και να έρθω σε επαφή με τους συμπαίκτες μου».

Αν και έκανες πολύ καλή περσινή χρονιά γιατί επέλεξες το Αγρίνιο για επόμενο σταθμό σου; Μπορούσες να βρεις και συμβόλαιο σε ομάδα που αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία της εκάστοτε χώρας.

«Ισχύει. Προέρχομαι από καλή σεζόν. Όμως, αν και είχα προτάσεις από ομάδες που έπαιζαν στη μεγάλη κατηγορία της χώρας τους δεν ήταν καλές. Για παράδειγμα, είχα από Αγγλία και από Ανατολική Ευρώπη. Επίσης, με προσέγγισαν και ομάδες από την Ιταλία για παράδειγμα αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Από την άλλη η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ιστορία στο μπάσκετ και ο κόσμος το λατρεύει. Έχει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Σέβομαι αυτήν την ιστορία και έτσι επέλεξα να έρθω να παίξω εδώ».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να έρθεις εδώ;

«Η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Η σκληρή δουλειά του κόουτς και ο τρόπος που εγώ εργάζομαι ήταν το κύριο χαρακτηριστικό ώστε να πω το ‘’ναι’’. Έχουμε ίδια νοοτροπία».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν;

«Ο στόχος είναι η παραμονή μιας και η ομάδα αγωνίζεται πρώτη φορά στην Α2. Όμως, εγώ δεν ήρθα εδώ για την παραμονή, θέλω playoffs και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να μπούμε».

Τι θα φέρεις στο Αγρίνιο; Ποια τα χαρακτηριστικά σου σαν παίκτης και τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος;

«Στην ομάδα θα φέρω την ένταση. Αγωνίζομαι στις θέσεις «1,2 και 3». Μπορώ να σκοράρω να πάρω ριμπάουντ ακόμη και να δημιουργήσω. Επίσης, μπορώ να μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας και να είμαι επιθετικός. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς».

Τελικά, τι παίκτης είσαι;

«Είμαι πολύ εργατικός. Δουλεύω παρά πολύ, αγαπώ το μπάσκετ. Κάθε μέρα πιέζω τον εαυτό μου στα όρια. Είμαι αλτρουιστής και αν χρειαστεί να παίξω στον καλύτερο επιθετικό παίκτη των αντιπάλων άμυνα μπορώ να τον μαρκάρω και θα το κάνω».

Θα έχεις έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα δηλαδή;

«Ναι. Και γι’ αυτό ήρθα και είμαι έτοιμος να ηγηθώ της ομάδας μου και να φτάσουμε όλοι μαζί ψηλά».

Τέλος, τι μήνυμα θα έστελνες στο κόσμο της ομάδας που θα δει τον ΑΟ Αγρινίου να αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά;

«Η πόλη αξίζει να βρίσκεται εκεί. Το Αγρίνιο έχει και ομάδα ποδοσφαίρου, τον Παναιτωλικό στη μεγάλη κατηγορία. Τους θέλουμε σε κάθε αγώνα δίπλα μας».