Basket League: Γερό «ψαλίδι» της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά

Η ΕΡΤ ενημέρωσε τις ομάδες της Basket League ότι το συμβόλαιο για την τρέχουσα περίοδο θα μειωθεί κατά 50%.

Basket League: Γερό «ψαλίδι» της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά

Ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει προδιαγεγραμμένο νικητή δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον.

Το παραπάνω κολλάει... γάντι στην περίπτωση της Basket League η οποία φέτος θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι θα φέρει ντόμινο αντιδράσεων καθώς κάποιοι χορηγοί του πρωταθλήματος ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, ενώ οι ομάδες πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες και με το τηλεοπτικό... ψαλίδι!

Η ΕΡΤ η οποία κατέχει τα δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της λίγκας, (μόνο η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πλέον έχουν συμβόλαιο με την Cosmote Tv) προτίθεται να προσφέρει το ποσό των 800.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να προβάλει τους αγώνες της λίγκας.

Πέρυσι, η κρατική τηλεόραση είχε αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων έναντι του ποσού του 1.5 εκατομμυρίων, όμως τα μεγαλεία αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Την ώρα λοιπόν που κάποιοι φωνάζουν ότι το ελληνικό μπάσκετ πάει πολύ καλά και απορούν γιατί υπάρχει... γκρίνια, οι εξελίξεις δεν τους δικαιώνουν ούτε στο ελάχιστο.

Αντίθετα, την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός αν και θα αγωνιστεί με θυγατρική ομάδα στην Α2, έχει διατηρήσει όλους του τους χορηγούς...

Το συμπέρασμα; No Olympiakos, no party...