Λάνγκφορντ: «Να αποδείξω τι μπορώ να προσφέρω στην ΑΕΚ»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποτελεί το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην "Ένωση".

Λάνγκφορντ: «Να αποδείξω τι μπορώ να προσφέρω στην ΑΕΚ»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός γκαρντ, αναφέρθηκε στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην "Ένωση".

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος, που προτίμησες την ΑΕΚ;

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι... Προφανώς, η Αθήνα και η άνεση της ζωής στην Ελλάδα έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αλλά ο βασικός λόγος ήταν, ότι έψαχνα μία ομάδα να παίξω. Μία ομάδα, που θ’ απολάμβανα πλήρως το μπάσκετ. Ξέρω, ότι δεν έχω πολλά χρόνια μπροστά μου στο μπάσκετ και αυτό που θέλω είναι να παίζω και ν’ απολαμβάνω το παιχνίδι. Αφού μίλησα και με τον κόουτς Παπαθεοδώρου κατάλαβα ποιος θα είναι ο ρόλος μου και έτσι η απόφαση μου να πω το «ναι» στην ΑΕΚ ήταν πολύ εύκολη".

-Είχες δηλώσει πριν λίγο καιρό: "Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να έχω την ελευθερία να δείξω ξανά ποιος είμαι". Άρα, κάτι τέτοιο θεωρείς, ότι θα συναντήσεις στην ΑΕΚ;

"Ακριβώς... Δεν νομίζω, ότι κάτι τέτοιο αυτόματα σου εξασφαλίζει, ότι θα γίνεις πρωταθλητής ή θα κερδίζεις τίτλους "MVP". Η ΑΕΚ, όμως, μου δίνει την ευκαιρία ν’ αποδείξω τι μπορώ να προσφέρω".

-Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει τρία τρόπαια στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, τα δύο διεθνή. Έπαιξε ρόλο αυτό στην τελική επιλογή σου;

"Όχι απαραίτητα. Φυσικά και σέβομαι τα κατορθώματα της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζω να τα επαναλάβουμε και μαζί. Αλλά, η επιλογή μου ήταν να βρω ένα νέο προσωπικό μονοπάτι. Επέλεξα την ΑΕΚ και είμαι έτοιμος να τη βοηθήσω να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα".

-Πριν από μερικούς μήνες ήσουν ο πρωταγωνιστής της κατάκτησης του Κυπέλλου, στον Τελικό επί του ΠΑΟΚ του... Ηλία Παπαθεοδώρου. Σύμπτωση, που θα βρεις στην ΑΕΚ τον Κόουτς Παπαθεοδώρου;

"Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Τον θυμάμαι από την εποχή, που παίξαμε για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στην Αστάνα έως και τα ματς της περασμένης περιόδου με τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του. Οι γκαρντ των ομάδων του είναι πάρα πολύ δύσκολο να "μαρκαριστούν". Η ομάδα του παίζει πάντα με με ανεβασμένη ενέργεια και ψυχολογία. Έτσι μόλις έμαθα, ότι θα είναι ο νέος προπονητής μου, αυτόματα κατάλαβα, ότι θα έχουμε μια πολύ θετική συνεργασία".

-Είπες παραπάνω, ότι σου αρέσει η Αθήνα.

"Φυσικά και μου αρέσει. Υπάρχει κάποιος που θα πει το αντίθετο; Είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο απολαμβάνω τη ζωή σ’ αυτή την πόλη καθημερινά. Θέλω να την εξερευνήσω ακόμη περισσότερο την ερχόμενη περίοδο, παράλληλα με τις απαιτητικές υποχρεώσεις μου στην ΑΕΚ".

-Πρεμιέρα Πρωταθλήματος με την πρώην ομάδα σου. Είσαι έτοιμος ψυχολογικά;

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος είναι με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πόση δουλειά θα χρειαστούμε ακόμη για να γίνουμε δυνατότεροι. Ο Παναθηναϊκός έχει "χτίσει" ένα πολύ καλό ρόστερ για την ερχόμενη περίοδο Φυσικά και θέλουμε να τον κερδίσουμε, αλλά το να κερδίζεις μια ομάδα τέτοια, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να στοχεύεις στο «πότε» θα γίνει αυτό. Έχουμε μπροστά μας μία ολόκληρη περίοδο για να τα διαπιστώσουμε όλα αυτά..."

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ;

"Γνωρίζω καλά ποιοι είναι... Είμαι έκπληκτος από την εντυπωσιακή παρουσία τους. Από την πλευρά μου, θα δώσω ό,τι μπορώ για το καλό της ομάδας. Ελπίζω οι οπαδοί μας να έρχονται στο ΟΑΚΑ και να το γεμίζουν σε κάθε αγώνα".