Αυτό είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού για την σεζόν 2019-2020

Με την προσθήκη του Γουίλ Τσέρι, ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Ένα σύνολο με οκτώ ξένους, με τους έξι να είναι από τις ΗΠΑ..

Αυτό είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού για την σεζόν 2019-2020

Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Γουίλ Τσέρι, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές της κινήσεις για την αγωνιστική σεζόν 2019-2020. Συνολικά, οι Πειραιώτες προχώρησαν σε οκτώ μεταγραφικές κινήσεις (Μπάλτγουϊν, Κόνιαρης, Τσέρι, Πάντερ, Πολ, Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ, Χαπ), ενώ από το ρόστερ της περασμένης χρονιάς αποχώρησαν επίσης οκτώ αθλητές: Τουπάν, Τίμα, Γουέμπερ, Γούλιαμς-Γκος, Στρέλνιεκς, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

Βέβαια, οι μπασκετμπολίστες που είδαν την πόρτα της εξόδου αναμένεται να γίνουν εννέα, καθώς υπάρχει και η περίπτωση του Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ έχει έρθει σε ρήξη με τον Ντέιβιντ Μπλατ και θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση του από το μεγάλο λιμάνι. Οι Πειραιώτες έχουν περιθώριο να τον αποδεσμεύσουν έως την 25η Ιουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει και πράξη.

Το ρίσκο του Μπλατ στη θέση "5": Χωρίς «καθαρόαιμο» αθλητικό σέντερ

Συνολικά, το ρόστερ του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν θα έχει οκτώ ξένους, με τους έξι από αυτούς να έχουν καταγωγή από τις ΗΠΑ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να δείχνει φέτος μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες του παίκτες. Από αυτούς, οι δύο (Μπάλτγουϊν, Χαπ) θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στην Ευρώπη, ενώ οι Έλληνες μπασκετμπολίστες θα είναι μόλις τέσσερις: Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κόνιαρης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι το γεγονός πως θα είναι ευέλικτο, έχοντας τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται ανάλογα τις συνθήκες και τις ανάγκες ενός αγώνα. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε δύο ή ακόμη και τρεις θέσεις. Ο Σάσα Βεζένκοφ φέτος θα... χαμηλώσει στη θέση "3", ενώ υπενθυμίζεται πως στα υπόψιν βρίσκονται και δύο νεαροί Έλληνες παίκτες. Ο λόγος για τους Νίκο Αρσενόπουλο και Αλεξέι Ποκουσέφσκι, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αποφασίζει για το αν θα πάρουν ευκαιρίες να συμμετάσχουν στην EuroLeague.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού:

Πλέι-μέικερ: Γουέιντ Μπάλτγουϊν, Αντώνης Κόνιαρης, Γουίλ Τσέρι

Σούτινγκ-γκαρντ: Βασίλης Σπανούλης, Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ.

Σμολ-φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ

Πάουερ-φόργουορντ: Γιώργος Πρίντεζης, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Σέντερ: Νίκολα Μιλουτίνοφ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Ίθαν Χαπ