Από αγάπη υπερβολική…

Δεν αγαπούν το μπάσκετ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Έτσι ακριβώς το διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό site και έτσι είναι.

Από αγάπη υπερβολική…

Δεν το αγαπούν διότι δεν κάνουν δώρο στους πάγκους κόκκινα βρακιά, όπως ο μεγαλομέτοχος της πράσινης «ΚΑΕ» που έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι ο ορισμός του άψογου οικοδεσπότη. Δεν το αγαπούν επειδή στη δεκαετία που βρίσκονται στο τιμόνι της ομάδας και στα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν στο πλευρό του Σωκράτη Κόκκαλη και έβαζαν χρήματα στην ομάδα χωρίς να έχουν στο όνομά τους μετοχές, κοίταζαν αποκλειστικά την ομάδα που επενδύουν και δεν ασχολούνταν με τους αντιπάλους τους.

Ήθελαν η ομάδα τους να είναι καλά και να τα καταφέρνει κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, αυτούς που έχουν «βρωμίσει» με την παρουσία τους το ελληνικό μπάσκετ που μέρα με τη μέρα αργοπεθαίνει. Από τον τρόπο που διοικείται, από τον τρόπο που κάποιοι παράγοντες εκφράζονται, από τους ίδιους τους προέδρους των ομάδων που συμμετέχουν σε συσκέψεις ανούσιες που μοναδικό αποτέλεσμά τους είναι να εκθέτουν τους ίδιους τους, τους εαυτούς.

Δεν μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος την άποψή του για ομάδες που δεν κατεβαίνουν στο παρκέ με αποτέλεσμα άλλες ομάδες να υποβιβάζονται από την απουσία των πρώτων, ούτε για τις αγοραπωλησίες των ΑΦΜ. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε από το στόμα του προέδρου του πρωταθλητή τι σκέφτεται για τα παραπάνω. Όπως θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να μας αναλύσει τον λόγο για τον οποίο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μισούν το μπάσκετ.

Επειδή δεν βγήκαν ποτέ στις κάμερες να πουν «Εγώ δεν είμαι ο τάδε ή ο τάδε να κάθομαι να με γ@μ@νε ή μήπως επειδή δεν έχουν βρίσει ποτέ ή έχουν ευχηθεί να νοσήσουν βαριά παιδιά αθλητών αντίπαλης ομάδας; Καλά τα παραμύθια, πολλές φορές όμως έχουν και δράκους.

Που στην απροσεξία τους ανοίγουν παραπάνω το στόμα τους και πετούν φωτιές, «καίγοντας» ότι βρίσκεται γύρω τους. Όπως ακριβώς κάνει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό μπάσκετ. Ένα άθλημα που κάποτε ήταν το καμάρι της Ελλάδας, όμως οι αρμόδιοι το έχουν αναγάγει σε ντροπή της! Στο πράσινο «στρατόπεδο» όχι απλά το αγαπούν αλλά παθιάζονται με αυτό.

Προβαίνουν συνεχώς σε ακραίες κινήσεις αδιαφορώντας για τους υπολοίπους. Όπως έκαναν στην κόντρα τους με την Ευρωλίγκα, όταν όλοι φώναζαν ότι η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ανώτερη της Ευρωλίγκας όταν θα πάνε οι «πράσινοι» να παίξουν εκεί. Και όταν ειδοποιήθηκαν για τις ρήτρες που θα έπρεπε να πληρώσουν, έβαλαν στο βίντεο μια κασέτα της Κομανέτσι και κατάφεραν να την ξεπεράσουν στην κυβίστηση. Προφανώς αγαπούν λίγο υπερβολικά το μπάσκετ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η λατρεία τους για αυτό ξεπερνά τα όρια του πάθους. Μόνο που το πάθος πολλές φορές αποδεικνύεται κακός σύμβουλος και οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις. Όπως αυτές που παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια από αυτούς που «αγαπούν» την πορτοκαλί θεά.

Για να τελειώνουμε λοιπόν: Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να διαβεί τον δύσκολο δρόμο της αντίστασης. Στην προσπάθειά της να φτιάξει το άθλημα που πραγματικά ΑΓΑΠΑΕΙ, δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω ούτε βήμα. Έπεσε στην Α2 μόνη της και οι αντίπαλοι καπηλεύονται τον αγώνα της μοιράζοντας καθημερινά «σανό» στους οπαδούς τους.

Αν οι αντίπαλοι αυτοί αγαπούσαν το άθλημα, θα απαιτούσαν την κάθαρσή του. Όμως όχι μόνο δεν έκαναν αυτό, αλλά με τις πράξεις τους τους τελευταίους μήνες, το έκαναν ακόμα πιο «βρώμικο»…