Ολυμπιακός: Τα δύο σενάρια για να παραμείνει στην Α1

Δύο είναι τα σενάρια παραμονής για τον Ολυμπιακό στην Α1. Το ενδεχόμενο να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» το ΑΦΜ της Κύμης και η δυνατότητα μέσω wild card. 

Ολυμπιακός: Τα δύο σενάρια για να παραμείνει στην Α1

Πραγματοποιήθηκε εχθές το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο δεν έδωσε το "παρών" η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το γεγονός δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" απέχουν συνειδητά από τις τελευταίες συνεδριάσεις. Στο νέο μίτινγκ που έγινε στα γραφεία της Λίγκας, το Λαύριο βγήκε κερδισμένο! Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής, είχε ζητήσει αναβαθμολόγηση. Ο λόγος; Διότι θεωρεί πως ήταν το «θύμα» της υπόθεσης, ύστερα από το γεγονός πως δεν κατέβηκε να παίξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Κύμη, με αποτέλεσμα το Λαύριο μαθηματικά να υποβιβαστεί, αντί της Κύμης.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αστεία η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ»

Το αίτημα της αναβαθμολόγησης πέρασε, καθώς η ψηφοφορία που έγινε έβγαλε αποτέλεσμα 10-2. Η μόνη ομάδα που έφερε αρνητική στάση ήταν ο Άρης, ενώ και ο Χολαργός έριξε λευκό. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το Λαύριο κέρδισε την παραμονή του στη πρώτη κατηγορία και θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 (και) για τη σεζόν 2019-2020. Στη πρώτη κατηγορία θα παραμείνει και ο Κολοσσός Ρόδου, καθώς θα αγοράσει το ΑΦΜ του Χολαργού.

Το ΑΦΜ της Κύμης και η wild card

Παράλληλα, όμως, με αυτόν τον τρόπο υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός στην Α2. Οριστικά όμως; Για να δούμε! Διότι υπάρχουν δύο σενάρια, με τα οποία αν ασχοληθεί, τότε ενδέχεται να παραμείνει στην Α1. Ποια είναι αυτά; Η Κύμη έχει ξεκαθαρίσει πως αδυνατεί να λάβει μέρος στη πρώτη κατηγορία και πουλάει το ΑΦΜ της. Στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες το αγοράσουν, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν την θέση της.

ΕΣΑΚΕ: Το Λαύριο παραμένει στην Α1 - Πέφτει ο Ολυμπιακός

Δεύτερον, υπάρχει το σενάριο για wild card! Πως; Αν η Κύμη αρνηθεί να κατέβει να παίξει στο νέο πρωτάθλημα (και αρνηθεί επίσης τόσο η 3η Καστοριά και η 4η Καρδίτσα από την Α2 να ανέβουν) τότε η ΕΟΚ σε συνεννόηση με τον ΕΣΑΚΕ, μπορούν να δώσουν το έξτρα «εισιτήριο» σε ενδιαφερόμενη ομάδα της επιλογής τους, μέσω wild card. Λέτε να είναι αυτή ο Ολυμπιακός; Περισσότερα στη πράξη.

Μέχρι στιγμής, πάντως, αυτές είναι οι 14 ομάδες για το πρωτάθλημα της Α1 στη νέα σεζόν: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Προμηθέας, Περιστέρι, Πανιώνιος, Ήφαιστος, Ρέθυμνο, Κολοσσός, Κύμη, Ιωνικός Νικαίας, Ηρακλής, Λαύριο