ΕΣΑΚΕ: Το Λαύριο παραμένει στην Α1 - Πέφτει ο Ολυμπιακός

Πέρασε το αίτημα του Λαυρίου για αναβαθμολόγιση στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Παραμένει στην Α1, υποβιβάζεται στην Α2 ο Ολυμπιακός. Ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΕΣΑΚΕ: Το Λαύριο παραμένει στην Α1 - Πέφτει ο Ολυμπιακός

Στο έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, δεν έδωσε το "παρών" η ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως και συνηθίζει να απέχει από τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όμως, είχαμε και εξελίξεις. Το Λαύριο ζήτησε από τη Λίγκα να γίνει αναβαθμολόγιση, καθώς τόνισε πως ο υποβιβασμός του στην Α2 ήταν άδικος, από τη στιγμή που δε κατέβηκε να παίξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Κύμη. Μία εξέλιξη που κράτησε την Κύμη στην Α1, με το Λαύριο να... καταδικάζεται στην Α2.

Tελικά, όμως, ύστερα από ψηφοφορία που έγινε, το αίτημα του Λαυρίου για αναβαθμολόγιση πέρασε με 10-2. Συγκεκριμένα, έφερε αρνητική στάση ο Άρης, ενώ έριξε λευκό ο Χολαργός. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το Λαύριο θα παραμείνει στη πρώτη κατηγορία και ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί.

Όσον αφορά τον Κολοσσό Ρόδου, θα μείνει και εκείνος στη κατηγορία, καθώς θα πάρει την θέση του Χολαργού στην Basket League.

Όσον αφορά στις 14 ομάδες που θα απαρτίσουν το νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, αυτές είναι αναλυτικά οι εξής:

  1. Παναθηναϊκός
  2. ΑΕΚ
  3. ΠΑΟΚ
  4. Άρης
  5. Προμηθέας Πατρών
  6. Κολοσσός Ρόδου
  7. Κύμη
  8. Ιωνικός Νικαίας
  9. Ηρακλής
  10. Λαύριο
  11. Περιστέρι
  12. Πανιώνιος
  13. Ήφαιστος Λήμνου
  14. Ρέθυμνο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν.