Επίσημο: Τέλος ο ΛεΝτέι από τον Ολυμπιακό

Μετά τον Γιώργο Μπόγρη, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της και με τον Ζακ ΛεΝτέι. Δεν του βγήκε του Ντέιβιντ Μπλατ το ρίσκο με τον παίκτη. 

Επίσημο: Τέλος ο ΛεΝτέι από τον Ολυμπιακό

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και πράξη! Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Ζακ ΛεΝτέι, μία μέρα μετά την σχετική ανακοίνωση και για τον Γιώργο Μπόγρη. Η πειραϊκή ΚΑΕ έδωσε την σχετική αποζημίωση στον παίκτη και τον ενημέρωσε πως δεν θα ενεργοποιηθεί η ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην EuroLeague, ο παίκτης είχε μέσο όρο 9.7 πόντους (57% δίποντα, 35.7% τρίποντα, 78.1% βολές) και 4 ριμπαόυντ, ανά 17 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, αγωνιζόμενος σε 30 ματς. Κορυφαία του στιγμή με τον Ολυμπιακό, η τρομερή του εμφάνιση κόντρα στη Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ. Όταν και μέτρησε 28 πόντους και 8 ριμπάουντ, παίρνοντας βαθμό "42" στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης.

Ο Ζακ ΛεΝτέι αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ. Πήρε, όμως, και ένα μεγάλο ρίσκο ο Αμερικανός κόουτς, καθώς τον επέλεξε για το πόστο του σέντερ, αν και η "καθαρόαιμη" θέση του είναι εκείνη του πάουερ-φόργουορντ. Το "λάθος" του το κατάλαβε στη πορεία, καθώς τον μετέφερε σιγά-σιγά από το "5" στο "4".

Δεν είναι κακός παίκτης. Έχει ταλέντο στην επίθεση και ικανότητες στο να βάλει την μπάλα στο καλάθι, αλλά εμφάνισε ξεκάθαρες αδυναμίες στην άμυνα και έλλειψη σκληράδας στα μετόπισθεν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αποτελέσει τον "τερματοφύλακα" που θα προστατέψει τα "ερυθρόλευκα" καλάθια. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει για το "4", αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε χάσει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Ζακ ΛεΝτέι και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".