Ο μόνος τρόπος για να μείνει ο Ολυμπιακός στην Α1

Δεν υπάρχουν άλλα νομικά περιθώρια για τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να αγωνίζεται η ομάδα του Πειραιά στην Α1. Οι κραδασμοί επηρεάζουν ήδη τις άλλες ομάδες.

Ο μόνος τρόπος για να μείνει ο Ολυμπιακός στην Α1

Μετά την πρώτη, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τόσο την δεύτερη, όσο και την τρίτη προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία αφορούσε την (παράνομη) επικύρωση της βαθμολογίας. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, έριξε... άκυρο στους Πειραιώτες και με αυτόν τον τρόπο οι "ερυθρόλευκοι" οδηγούνται μαθηματικά στο πρωτάθλημα της Α2.

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε όλες τις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«ΤΟ Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ αρ 66/28-06/2019 ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ», κατά της 102/23-5-2019 απόφασης του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (Μ.Δ.Ο.) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.). ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός ΟΠΑ υπέρ του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.», αναφέρει το επίσημο έγγραφο.

Είναι γεγονός πως υπήρχε μία αισιοδοξία πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ στις τελευταίες προσφυγές που κατέθεσε, αλλά το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών την απέρριψε! Πλέον, δεν υπάρχουν άλλα νομικά περιθώρια, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για στροφή σε Ανώτατο δικαστήριο στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή στην Α2, λοιπόν, δείχνει να είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό. Και όπως σας έχουμε ενημερώσει, βέβαια, στο ενδεχόμενο αυτό, οι Πειραιώτες θα συμμετάσχουν εκεί με την δεύτερη τους ομάδας, έχοντας παίκτες από τη Νέων και την Εφήβων.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην Α1. Να παρέμβει το κράτος, το οποίο ερχόμενο σε συνεννόηση με την ΕΟΚ, να βρει μία "χρυσή" τομή ώστε να συνεχίσουν οι Πειραιώτες στη πρώτη κατηγορία. Όλα αυτά, βέβαια, μπορούν να γίνουν μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, λοιπόν, θα κληθεί να συζητήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Όπως βλέπετε, οι πρώτοι κραδασμοί έχουν αρχίσει ήδη να επηρεάζουν τις ομάδες, οι οποίες ανακοινώνουν την αδυναμία τους να παίξουν στην Basket League. Βλέπετε, τόσο ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος, όσο και τα τηλεοπτικά, έχουν ενημερώσει πως θα ρίξουν σχεδόν στα μισά χρήματα την αξία της διοργάνωσης, από τη στιγμή που δεν θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός.