Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε όλες τις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Μετά την πρώτη, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τόσο την δεύτερη, όσο και την τρίτη προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μονόδρομος η συμμετοχή στην Α2. Ο μόνος τρόπος να παραμείνει στην Α1. 

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε όλες τις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε όλες τις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μετά την πρώτη (για την παράνομη κλήρωση των διαιτητών, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών, απέρριψε τόσο την δεύτερη, όσο και την τρίτη προσφυγή των "ερυθρολεύκων", οι οποίες είχαν να κάνουν με την (παράνομη) επικύρωση της βαθμολογίας.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η Α2 είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες, οι οποίοι οδηγούνται εκεί με μαθηματική ακρίβεια. Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για αυτή την εξέλιξη, σχολιάζοντας τα εξής: "Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόση μεγάλη ιστορία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση". Λύση, όμως, δεν βρέθηκε...

Ήδη οι πρώτοι κραδασμοί έχουν γίνει αισθητοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπετε, με τον Ολυμπιακό στην Α2, αυτόματα μειώνονται τόσο τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, όσο και από τις χορηγίες (ήδη υπάρχει ενημέρωση πως τα χρήματα που θα μπουν θα είναι τα μισά σε σχέση με την περσινή περίοδο), με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες να εκφράζουν τις δυσκολίες τους για συμμετοχή στην Α1.

Η μόνη λύση για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην Α1, είναι να παρέμβει η πολιτεία. Πάντα σε συνεννόηση με την ΕΟΚ, βέβαια, ώστε να βρουν την "χρυσή" τομή για να διατηρήσουν την ομάδα του Πειραιά στη πρώτη κατηγορία, με γνώμονα το καλό και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν κανονικά στην Α2. Στο ενδεχόμενο, αυτό, όπως είναι γνωστό, θα συμμετάσχουν με την δεύτερη τους ομάδα, δηλαδή με παίκτες από τη Νέων και την Εφήβων.