Ολυμπιακός: Ο 22χρονος γκαρντ Μαρίνκοβιτς στη λίστα του (vid)

Ο Ολυμπιακός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο την απόκτηση του 22χρονου Σέρβου γκαρντ της Παρτιζάν, Βάνια Μαρίνκοβιτς.

Ολυμπιακός: Ο 22χρονος γκαρντ Μαρίνκοβιτς στη λίστα του (vid)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του EUROHOOPS, ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του 22χρονου (9/1/1997) Σέρβου σούτινγκ-γκαρντ (1.98 ύψος), Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος ανήκει στη Παρτιζάν.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Σέρβους παίκτες της νέας γενιάς, o oποίος διέπρεψε με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Έχει συμβόλαιο, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα αποδέσμευσης για όποια ευρωπαϊκή ομάδα ενδιαφερθεί, η οποία δεν είναι απαγορευτική.

Αρκετοί παρομοιάζουν το αγωνιστικό του στυλ με εκείνο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Παίζει με θράσος, έχει έφεση στο σκορ και "καυτό" περιφερειακό σουτ. Ο παίκτης, πάντως, είναι διαθέσιμος φέτος για τα Ντραφτ του ΝΒΑ.

O Oλυμπιακός, λοιπόν, δείχνει την διάθεση να επενδύσει (και) στην ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένη σε εκείνη της Σερβίας, όπως έκανε στο παρελθόν με τις περιπτώσεις των Μίλος Τεόντοσιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Στο φετινό Eurocup και σε 16 αγώνες, ο ο Βάνια Μαρίνκοβιτς είχε 12.4 πόντους μέσο όρο με 2.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 35.6% στα σουτ τριών πόντων.