Ο Πιτίνο, τα τσιγάρα και ο Έντι Τζόνσον που του λέει: «Ρικ, απόλαυσέ το»

Ένα άκρως επίκαιρο θέμα καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Ο Πιτίνο, τα τσιγάρα και ο Έντι Τζόνσον που του λέει: «Ρικ, απόλαυσέ το»

Το ματς Περιστέρι - Παναθηναϊκός είχε ολοκληρωθεί πριν από λίγα λεπτά. Διάστημα που δεν ήταν αρκετό για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τον καπνό που είχε δημιουργηθεί από τα τσιγάρα που κάπνιζαν οι θεατές.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού το σχολίασε. Συμπτωματικά, σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος και οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού κάνουν τον γύρο του κόσμο.

Ο Πιτίνο σχολίασε: «Αν θέλετε να είμαι ειλικρινής, όχι δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι ανάβουν καπνογόνα και δημιουργούν αυτήν την ατμόσφαιρα. Θα σας πω ένα αστείο που είπα στους βοηθούς μου. Οι οπαδοί αυτοί, αν είναι ειλικρινείς δεν μπορούν να απαντήσουν στους γονείς τους για το αν τους άρεσε το ματς ή όχι, γιατί είχαν γυρισμένη την πλάτη ανάβοντας καπνογόνα. Οι φίλαθλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Στην Νέα Υόρκη ακούγοντας αυτούς τους ήχους κάποιος θα ήταν νεκρός, οπότε τουλάχιστον δεν συμβαίνει αυτό εδώ.

Όπως έχω ξαναπεί, για τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω του καπνού στο γήπεδο. Είναι χειρότερο να είσαι παθητικός καπνιστής και όταν είναι έτσι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για τους παίκτες και τα παιδιά. Όποιοι καπνίζουν, ας καπνίσουν έξω. Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά μόνος μου, χωρίς κόσμο γύρω μου.

Το 1960 περίπου 18.000 άτομα κάπνιζαν σε μία συγκέντρωση που είχα πάει, αλλά το 1980 άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα είμαστε στο 2019. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα όταν ξανάρθω. Το πάτωμα δίνει την ίδια αξία σε αυτά που λέω όπως οι άνθρωποι».

Ο αντίλογος ήρθε από ένα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Αμερικανό Έντι Τζόνσον, ο οποίος το καλοκαίρι του 1994 βρέθηκε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Παρέμεινε για μία σεζόν και κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα ενώ με τους ερυθρόλευκους κατάφερε επίσης να φτάσει μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα του 1995.

Ο Τζόνσον έγραψε στα social media: «Ο Πιτίνο κριτικάρει τους Έλληνες οπαδούς επειδή καπνίζουν στη διάρκεια των αγώνων. Όταν έπαιζα εγώ στην Ελλάδα, ο καπνός γέμιζε τα γήπεδα και οι φωτοβολίδες περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας. Μαντέψτε, μετά από έναν μήνα άρχισα να καταλαβαίνω και να αποδέχομαι την κουλτούρα αυτών των οπαδών και απλά διασκέδαζα. Ρικ, απόλαυσέ το».