Πως υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός τα νέα από το Δ.Σ. της Αδριατικής

Στο λιμάνι του Πειραιά δεν έπεσαν και από τα σύννεφα μετά τη χθεσινή (24/5) σύσκεψη των ομάδων της Αδριατικής. 

Πως υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός τα νέα από το Δ.Σ. της Αδριατικής

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν δραματικά την Παρασκευή, αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων έφεραν κάποιες αντιρρήσεις/προβληματισμούς για την πιθανή είσοδο του Ολυμπιακού στη Λίγκα. Αυτό είναι φυσιολογικό, αφού από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα γίνει δεκτός στην ABA αυτόματα το καλεντάρι της θα επεκταθεί και σύμφωνα με υπολογισμούς σε κάποιους δεν βγαίνουν τα... κουκιά.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στις ομάδες από την Σερβία. Και αυτό επειδή το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι τα εθνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις Αρχές Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα των Σέρβων κάνει λόγο για λήξη του πρωταθλήματός τους στις 12 Ιουνίου. Εφόσον το καλεντάρι της Λίγκας επεκταθεί και οι ομάδες από 12 γίνουν 14 το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία θα πάει για αργότερα, γεγονός που δημιουργεί πονοκεφάλους. Αυτό είναι και το μοναδικό «αγκάθι» για τον Ολυμπιακό.

Η έγκριση της ΕΟΚ

Στην ανακοίνωση της Αδριατικής αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΟΚ προκειμένου να αγωνιστεί εκεί. Αυτό φυσικά και δεν είναι πρόβλημα. Ναι μεν οι Πειραιώτες είναι σε κόντρα με την Ομοσπονδία, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η ABA League είναι επίσημη διοργάνωση της FIBA και η ΕΟΚ μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι δεν αποτελεί πρόβλημα η έγκριση της ΕΟΚ, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Άλλωστε γιατί να μην το επιτρέψει αυτό από τη στιγμή που αν δεν αλλάξει κάτι από το ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός θα έχει και ομάδα στην Α2;

Κανονικά στην Α2

Πριν συνεχίσουμε πρέπει να αναφέρουμε ξανά ότι ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει πέσει στην Α2. Ο ΕΣΑΚΕ έκανε το αυτονόητο, ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία και ανακοίνωσε τον υποβιβασμό. Όμως εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τις εφέσεις που έχει ασκήσει ο Ολυμπιακός. Αν τελικά η ομάδα του Πειραιά δεν δικαιωθεί, θα κάνει αυτό που έχει εξαγγείλει. Θα κατεβάσει μια ομάδα εφήβων στην Α2 με στόχο οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες να παίρνουν αγωνιστικές παραστάσεις και να «ψήνονται» για το μέλλον. Στο λιμάνι δεν έχουν στόχο να κάνουν... κωλοτούμπες. Αποφάσισαν να σηκώσουν ανάστημα, να πουν «φτάνει πια» σε όσα καταστρέφουν το ελληνικό μπάσκετ και είναι διατεθειμένοι να υποστούν τις όποιες συνέπειες.