Τι αναφέρει η διάτρητη προκήρυξη του ΕΣΑΚΕ, που προκάλεσε το αλαλούμ

Νέο μπάχαλο στο ελληνικό μπάσκετ με την απόφαση του αθλητικού δικαστή να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό επικαλούμενος τη διάτρητη προκήρυξη.

Τι αναφέρει η διάτρητη προκήρυξη του ΕΣΑΚΕ, που προκάλεσε το αλαλούμ

Μια ερμηνεία της προκήρυξης ήρθε να δώσει νέο ενδιαφέρον στα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο μπάσκετ της χώρας μας.

Η κατάσταση στην Α1 περιπλέκεται, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ που υποβίβασε τον Ολυμπιακό, αναφέρει πως μηδενίζονται όλοι οι αγώνες των Πειραιωτών.

Μπάχαλο, ακυρώνονται τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλάζει η βαθμολογία

Ο κανονισμός είναι ασαφής! Δεν ξεκαθαρίζεται δηλαδή αν οι βαθμοί που χάνει η ομάδα που υποβιβάζεται περνάνε στον αντίπαλο, οπότε κανείς δεν ξέρει την ακριβή ερμηνεία του. Καθένας μπορεί να τον ερμηνεύσει όπως θέλει.

Μπακαλοδουλειές λοιπόν. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι όλες οι ΚΑΕ τον υπέγραψαν πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ακόμα και ο Ολυμπιακός.

Αυτό που μένει είναι να δούμε ποια θα είναι η ακριβής ερμηνεία του.

Και είναι παράλογο να υποβιβάζεται μια ομάδα επειδή δεν παίρνει μέρος στους αγώνες κατάταξης(πλεί οφς) από τη στιγμή που έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, ποιοι παίζουν πλέι οφς, ποιοι υποβιβάζονται. Κι αν ο Ολυμπιακός αποβάλλεται, τότε έπρεπε να αγωνισθεί ο Άρης στα πλέι οφς, ως ένατος. Διάτρητη προκήρυξη, την ερμηνεύει όπως θέλει ο καθένας, αυτός που την έγραψε τελούσε εν πλήρη συγχύσει, αλλά κι αυτοί που την υπέγραψαν δεν τη διάβασαν καν.

Η προκήρυξη του ΕΣΑΚΕ