Μπάχαλο, ακυρώνονται τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλάζει η βαθμολογία

Η κατάσταση στην Α1 περιπλέκεται, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ που υποβίβασε τον Ολυμπιακό, αναφέρει πως μηδενίζονται όλοι οι αγώνες των Πειραιωτών.

Μπάχαλο, ακυρώνονται τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλάζει η βαθμολογία

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ προχώρησε στο τυπικό του θέματος, ανακοινώνοντας τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2. Παράλληλα, όμως, αναφέρει πως υπάρχει μηδενισμός σε όλα τα ματς των "ερυθρολεύκων".

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Για μη συμμετοχή της ομάδας σε αγώνα πρωταθλήματος κατά τη φάση των playoffs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των playoffs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2».

Για ποιον λόγο υπάρχει πρόβλημα; Διότι έτσι, για παράδειγμα, η ήττα των Πειραιωτών από το Περιστέρι είναι αποτέλεσμα που ακυρώνεται, όπως και οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού. Αυτόματα, λοιπόν, επηρεάζεται η κατάταξη της βαθμολογίας, όπως και τα ζευγάρια των playoffs: ΑΕΚ - Άρης, Προμηθέας - Χολαργός, Περιστέρι - Ήφαιστος και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.