Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για το σήμερα και το αύριο της Basket League

Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πλευρά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε το σημερινό (18/5) Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. 

Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για το σήμερα και το αύριο της Basket League

Οι σύλλογοι που αγωνίζονται στη λίγκα επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στον πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και αποφάσισαν ότι τα πλέι οφς θα ξεκινήσουν σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Ευάγγελου Γαλατσόπουλου επειδή όπως ισχυρίζονται είχε κάνει ψευδείς δηλώσεις στο πρώτο Δ.Σ. θέλοντας να κατευθύνουν τις ομάδες της Basket League στην απόφαση να διεξαχθούν άμεσα τα πλέι οφς και να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις θεωρείται απίθανο το γεγονός ο Ολυμπιακός να κατέβει να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (18/5) συνεδρίαση του αποφάσισε με ψήφους 13-1 τα εξής:

1. Να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Betshop Basket League με έναρξη των Play Off σήμερα (18/5).

2. Μέχρι την λήξη του Πρωταθλήματος και παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων να πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις των ιδιοκτητών των ΚΑΕ της Betshop Basket League που θα φτιάξουν το νέο οδικό χάρτη του επαγγελματικού μπάσκετ ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα κεφάλαια που δεν έχουν ανοίξει προς συζήτηση και ως βάση αλλαγών της κατατεθειμένες προτάσεις των ομάδων για τα κεφάλαια που έχουν ήδη ανοίξει προς συζήτηση.

3. Την πρώτη εβδομάδα μετά την λήξη του Πρωταθλήματος να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των ιδιοκτητών όπου κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουν όλες τις αλλαγές και το νέο τρόπο λειτουργίας του Επαγγελματικού Μπάσκετ.

4. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις θα δοθούν προς αποδοχή, νομοθέτηση και υλοποίηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΟΚ, Υφυπουργείο Αθλητισμού ή και όποιο άλλο εμπλεκόμενο Υπουργείο).

5. Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες μέρους ή όλων των προτάσεων μας τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (18/5) συνεδρίαση του, επίσης, αποφάσισε με ψήφους 13-1:

* Να απορρίψει το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για ανάκληση της επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League και της αναβολής της έναρξης των Play Off.

* Εξέφρασε την στήριξη του στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ.Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τις υπηρεσίες του Συνδέσμου.