Τζάμπολ στα πλέι οφς, απίθανο να κατέβει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

Το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε έπειτα από 3.5 περίπου ώρες. Κανονικά το τζάμπολ στα πλέι οφς, στήριξη σε Γαλατσόπουλο από τις ομάδες της Basket league πλην του Ολυμπιακού. 

Τζάμπολ στα πλέι οφς, απίθανο να κατέβει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

Τη λύση η οποία θα αποτελέσει μαι πρώτη αρχή ώστε το ελληνικό μπάσκετ να πάει ένα βήμα μπροστά αναζήτησαν για μια ακόμα φορά τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ οι εκπρόσωποι των ομάδων της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προχωρήσει σε εφέσεις τόσο κατά της κλήρωσης των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής, όσο και κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας η οποία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.

Έπειτα από 3.5 περίπου ώρες το Δ.Σ. ολοκληρώθηκε και αποφασίστηκε να συνεχιστούν κανονικά τα playoffs. Ακόμα, αποφασίστηκε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Γαλατσόπουλου από τις 13 ομάδες, καθώς ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει με εξώδικό του την παραίτησή του. Υπογράφηκε η στήριξη από όλες τις ομάδες, ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν υπέγραψε. Αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφς τα οποία ξεκινούν σήμερα. Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν υπέγραψε το κείμενο στήριξης στον κ. Γαλατσόπουλο. Ακόμα, υπογράφηκε ένα χαρτί από όλους τους συλλόγους το οποίο αναφέρει ότι το καλοκαίρι θα αποφασίσουν οι σύλλογοι να προβούν σε σημαντικές αλλαγές και το χαρτί είναι δεσμευτικό.

Αρχικά οι εκπρόσωποι ομάδων κατηγόρησαν τόσο τους «ερυθρόλευκους» όσο και τον Παναθηναϊκό για τις ενέργειές τους. Ένταση υπήρξε όταν ο κ. Κούτας (ΑΕΚ) κατηγόρησε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τις ενέργειές τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σας βαρεθήκαμε».

Οι σύλλογοι της Basket League έχουν εκφράσει την άποψή τους ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, δίνοντας δίκιο στον Ολυμπιακό που διαμαρτύρεται. Ωστόσο, αν και παραδέχονται το πρόβλημα, τονίζουν ότι δεν μπορούν να έρθουν ξένοι διαιτητές για τα ντέρμπι επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Εκπρόσωποι ομάδων ανέβασαν τους τόνους όταν σχολίασαν τις ενέργειες του Ολυμπιακού με τα εξώδικα, δηλώνοντας αντίθετοι με την τακτική του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του Περιστερίου είπε ότι το μπάσκετ πρέπει να παίζεται στα γήπεδα για να έχει μέλλον, ενώ ο εκπρόσωπος του Ηφαίστου τόνισε ότι «δε γίνεται συνέχεια να ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό».

Νωρίτερα, εισερχόμενος στο Δ.Σ. ο Γιώργος Σκινδήλιας είπε ότι «περιμένουμε να επικρατήσει η λογική», ενώ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «περιμένουμε ένα δικηγόρο να βάλει τρίποντο».

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα αναβολής της αγωνιστικής. Αυτό για μια ακόμα φορά δεν βρήκε σύμφωνες τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες ναι μεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει δίκιο στις φωνές των «ερυθρόλευκων» για τη διαιτησία, ωστόσο κάνουν και τα... στραβά τα μάτια!

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε τονίζοντας:

«Να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να πάει μπροστά το μπάσκετ. Ρωτήστε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι επιμένουν ότι δεν παίζουν χωρίς ξένους διαιτητές την Δευτέρα και δεν συζητάνε τίποτα αν δεν έρθουν οι ξένοι διαιτητές. Ήρθε η ώρα να παίξουν οι παίκτες, όλος ο κόσμος αυτό ζητάει. Είναι άδικα για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες έπαιξαν καλά φέτος και είναι άδικο για τους αθλητές και τους προπονητές να μην παίζουν. Είμαστε «αιχμάλωτοι» μιας κατάστασης που δεν προήλθε από εμάς. Αναγνωρίζουν όλοι τις ευθύνες που έχουν. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι την Δευτέρα».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο παρκέ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που το αίτημα των «ερυθρόλευκων» για ξένους διαιτητές έχει βρει σε... τοίχο, οι Πειραιώτες θα κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους και δεν θα αγωνιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν φήμες ότι υπάρχει πρόθεση για παρέμβαση από την Πολιτεία. Το αν θα συμβεί πάντως αυτό, δεν μπορεί ακόμα κανείς να το γνωρίζει με σιγουριά.