Πώς ο Παναθηναϊκός αλλοίωσε το πρωτάθλημα της Basket League

Αλλοιωμένο όσο ποτέ ήταν το φετινό πρωτάθλημα της Basket League, αλλά επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα, που έστειλε... άλλη ομάδα στην Α2.

Πώς ο Παναθηναϊκός αλλοίωσε το πρωτάθλημα της Basket League

Με την απόφαση να μην κατέβει στο παιχνίδι με την Κύμη, ο Παναθηναϊκός καταδίκασε σε υποβιβασμό το Λαύριο. Κι αυτό γιατί το Λαύριο περίμενε να συμβεί το λογικό στο ΟΑΚΑ (εκτός αν γινόταν ανάλογο... θαύμα, όπως στο Περιστέρι). Να νικήσει δηλαδή ο Παναθηναϊκός την Κύμη, το Λαύριο να κερδίσει τον Ήφαιστο και να παραμείνει αυτό στην κατηγορία.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι διαφορετική περίπτωση (όσον αφορά το βαθμολογικό συμφέρον) με αυτή του Ολυμπιακού, που δεν κατέβηκε στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ετσι, η Κύμη κατάφερε να σωθεί με την αποχώρηση του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα -με ανακοίνωση της- εξέφρασε την λύπη της για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαράκης, δεν είχε λόγια να περιγράψει αυτό που έγινε: «Είναι μια κατάσταση λυπηρή. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Υποβαθμίζουμε εμείς οι ίδιοι το προϊόν μας. Είμαι στεναχωρημένος".

Η συνέχεια αναμένεται σήμερα (9/5) στον ΕΣΑΚΕ. Τα έχουμε δει όλα ή θα δούμε και αναβολή των πλέι οφ, μέχρι να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου;