Η τελευταία ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ - Στον ΕΣΑΚΕ αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι

Η κρίσιμη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ελληνικό μπάσκετ. 

Η τελευταία ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ - Στον ΕΣΑΚΕ αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων αναμένεται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διαιτησίας και η συνάντησή τους θα έχει τρομερό ενδιαφέρον καθώς σήμερα ίσως ξεκαθαρίσει το αν ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Basket League ή αν θα πάει οριστικά και αμετάκλητα στην Αδριατική Λίγκα.

Το μήνυμα του Ολυμπιακού στις 8 Μαρτίου, ήταν ξεκάθαρο: «Η K.A.E. Ολυμπιακός απέστειλε την Πέμπτη 07.03.2019 εξώδικη γνωστοποίηση σε Ε.Ο.Κ. και Κ.Ε.Δ., με την οποία κατάστησε σαφή την επίσημη θέση και πρόθεση της ομάδας μας να μην συμμετάσχει σε κανέναν αγώνα εγχώριας διοργάνωσης που θα διευθύνουν οι διαιτητές Π. Αναστόπουλος, Α. Μάνος και Χ. Παναγιώτου, όπως και σε κανέναν αγώνα εγχώριας διοργάνωσης με αντίπαλο την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός χωρίς την αποκλειστική παρουσία ξένων διαιτητών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ, κάτι που θα γίνει και πράξη εφόσον δεν παρθούν αποφάσεις ώστε να αλλάξει άμεσα το σκηνικό στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός έχει βαρεθεί να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα όπου ζει και βασιλεύει η παρανομία. Οι συνεδριάσει της πενταμελούς Επιτροπής για τις κληρώσεις των διαιτητών έχουν πάει εδώ και καιρό... περίπατο, η ΚΕΔ ορίζει διαιτητές με τριμελείς επιτροπές, ενώ την περασμένη εβδομάδα φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε Επιτροπή που αποτελούταν από δύο άτομα να κάνει κλήρωση και ως δια μαγείας να πέφτει ο ανεπιθύμητος Αναστόπουλος στο παιχνίδι των Πειραιωτών με τον Προμηθέα Πατρών.

Το θέμα είναι πολύ βαθύτερο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κάτι που το καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος. Υπάρχουν ένα σωρό παρατυπίες οι οποίες γίνονται εξόφθαλμα στο θέμα της διαιτησίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα του Φούφη, ο οποίος έχει αποκλειστεί από τους πίνακες της ΚΕΔ με το έτσι θέλω και ενώ ο ίδιος έχει δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ για τη μη συμμετοχή του στους αγώνες μπάσκετ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όλα αυτά θα τεθούν στο τραπέζι από την πλευρά του Ολυμπιακού σήμερα, με την παρουσία των προέδρων του Ολυμπιακού να είναι βέβαιη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σε καμία περίπτωση ως προτεραιότητα να εγκαταλείψουν το ελληνικό πρωτάθλημα για χάρη της Αδριατικής. Όμως έχουν πάρει την απόφαση να πάψουν να παριστάνουν το θύμα και είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που αποφάσισαν να αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα παρεκκλίνουν ούτε στο ελάχιστο από τις εξαγγελίες τους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν έχει να χάσει τίποτα αν σηκωθεί και φύγει. Μοναδικός ζημιωμένος από αυτή την εξέλιξη θα είναι το ελληνικό μπάσκετ. Και αυτό επειδή θα δει την μια από τις δύο ομάδες που έχει στο τοπ επίπεδο να εγκαταλείπει την προσπάθεια να κάνει το άθλημα πιο αξιόπιστο. Και πλέον ξέρουν όλοι καλά ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των Αγγελόπουλων θα έχει δραματική επίπτωση συνολικά στο προϊόν και όχι στην ομάδα του Πειραιά.

ΥΓ. Η Πολιτεία πρέπει να πάρει και αυτή τις δικές της αποφάσεις αν θέλει να βοηθήσει στην εξυγίανση του μπάσκετ. Τα ναι μεν, αλλά του κ. Βασιλειάδη δεν βοηθούν σε τίποτα και όλοι πρέπει να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Όμως θα πρέπει να το κάνουν με τον σωστό τρόπο και όχι όπως συνέβη στο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή κατάφεραν να μιλάνε για δήθεν εξυγίανση, όμως οι ομάδες που υποτίθεται ότι ξεκίνησαν τον αγώνα κατά της... διαφθοράς, έχουν βάλει ταφόπλακα στο άθλημα. Αλήθεια, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διοργανώνεται για να παίζουν οι ποδοσφαιριστές ή για να τους παρακολουθεί ο κόσμος; Εκεί θα το φτάσετε και το μπάσκετ;

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας