Τελικά διψάμε για νομιμότητα ή για «αίμα»;

Να με συγχωρέσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όμως σήμερα θα χαλάσουμε τις καρδιές μας…

Τελικά διψάμε για νομιμότητα ή για «αίμα»;

Μετά βίας γέμιζαν πούλμαν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ, κάτι που δεν κάνει καθόλου καλή αίσθηση. Ας συμφωνήσουμε αρχικά ότι το παιχνίδι ήταν αδιάφορο.

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν είναι δα και η πιο εμπορική ομάδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός φέτος παρουσίασε ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο και είναι κατανοητό το να έχει ξενερώσει τους οπαδούς του. Όμως πλέον μιλάμε για το προτελευταίο παιχνίδι του στην Basket League αν κρίνουμε πάντα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης της ΚΑΕ. Μιλάμε για μια εποχή που άπαντες στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» βρίσκονται στα κόκκινα και σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στο κατεστημένο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Όμως, δυστυχώς για τον σύλλογο αυτό συμβαίνει μόνο στα social media. Εκεί βλέπεις πολλούς οπαδούς να έχουν ήδη πάρει τα… όπλα τους και να φαίνονται έτοιμοι για μια ύστατη μάχη. Όμως την ώρα που η ομάδα χρειάζεται την έμπρακτη στήριξή τους μέσα στο γήπεδο, παίζει σε άδειο ΣΕΦ. Εικόνα λυπηρή για έναν σύλλογο που μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην έχει να παρουσιάσει κάποια επιτυχία και να μένει εκτός τίτλων, όμως το πρόσφατο παρελθόν της τον έχει αναγάγει σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορίας της Euroleague.

Εικόνα λυπηρή για μια διοίκηση που φέτος έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και σίγουρα θα χρειαζόταν ένα «σπρώξιμο» από τους οπαδούς της προκειμένου να ξέρει και η ίδια ότι σε όσα συμβαίνουν δεν «παίζει μόνη». Εικόνα λυπηρή για τους παίκτες του Ολυμπιακού που φέτος χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε την υποστήριξη του κόσμου της ομάδας τους. Εικόνα λυπηρή για τους λίγους φιλάθλους που ό,τι γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα, το κάνουν και πράξη στο γήπεδο.

Σε τρεις μέρες ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ξανά στο ΣΕΦ. Αυτή τη φορά με τον Προμηθέα Πατρών. Με διαιτητή τον ανεπιθύμητο Παναγιώτη Αναστόπουλο. Η ΚΑΕ όρισε τιμή γενικής εισόδου το ένα ευρώ προκειμένου ο κόσμος να βρεθεί μαζικά στο γήπεδο και να αποχαιρετήσει με δόξα και τιμή ένα σάπιο πρωτάθλημα που καταπατεί κάθε κανόνα και κάθε αίσθηση δικαίου. Οι οπαδοί από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκαν και βροντοφώναξαν ότι το ΣΕΦ θα γεμίσει.

Το ΣΕΦ που μέχρι χθες σε κάθε ματς είχε μέχρι 7.000 – 8.000 κόσμο (στην Ευρωλίγκα γιατί στην Ελλάδα παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων) ξαφνικά θα γεμίσει για τον Αναστόπουλο. Γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Τελικά διψάμε για νομιμότητα ή για αίμα;