Επιστροφή στις νίκες, παραμένει ο προβληματισμός...

Στον αθλητισμό όταν προέρχεσαι από μια ήττα που σε πόνεσε, το καλύτερο φάρμακο είναι να έχεις γρήγορα την ευκαιρία να ξαναπαίξεις και να επανορθώσεις.

Επιστροφή στις νίκες, παραμένει ο προβληματισμός...
Ο Ολυμπιακός λοιπόν προερχόμενος από την ήττα σοκ στον τελικό του κυπέλλου είχε μια καλή ευκαιρία σήμερα να επιστρέψει στις νίκες και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια που προκάλεσε ο χαμένος τελικός με την ΑΕΚ. Η Βαλένθια φάνταζε και ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στις νίκες αλλά αυτό δεν έγινε χωρίς κόπο και άγχος αφου μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό από την Βαλένθια ήταν τα προβλήματα του που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στηριζόμενος κυρίως στην άμυνα του πήρε γρήγορα ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ αφου κράτησε τη Βαλένθια στο πρώτο δεκάλεπτο στους 11 μόλις πόντους ενώ στην επίθεση ο Σπανούλης με τον Μιλουντίνοφ ήταν καθοριστικοί.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού όταν ήρθε η ώρα να γίνει rotation οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν ανταποκρίθηκαν σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού και ειδικά στην άμυνα αφού οι 11 πόντοι του πρώτου δεκαλέπτου έγιναν 28, οι 10 από αυτούς από πολύ κακό αμυντικό transition. Για άλλη μια φορά οι ξένοι του Ολυμπιακού, πλην του εξαιρετικού Μιλουντίνοφ, ήταν απόντες σε άμυνα και επίθεση και αυτό είναι το κομμάτι που είμαι σίγουρος ότι προβληματίζει το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Το ημίχρονο τέλειωσε με την μικρότερη δυνατή διαφορά και αυτό έφερε μια μικρή ανησυχία που όμως προσωρινά έφυγε γιατί και πάλι ο σπουδαίος για άλλη μια φορά Σπανούλης, με συμπαραστάτη τον Μιλουντίνοφ, έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση και με τους 4 Έλληνες στη πεντάδα αποκατέστησε την αμυντική δύναμη της ομάδας με τον Παπανικολάου να ξεχωρίζει σε αυτό το κομμάτι. Ήρθε όμως και πάλι η ώρα του rotation και εκεί επανήλθαν τα προβλήματα αφού για άλλη μια φορά οι παίκτες που μπήκανε να φρεσκάρουν την ομάδα ήταν για άλλη μια φορά εκτός πνεύματος παιχνιδιού σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και ειδικά στο κομμάτι που έμεινε έξω ο Σπανούλης δεν υπήρχε καμία αξιόπιστη επιθετική λύση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πελαγοδρομεί και την Βαλένθια να φτάνει το παιχνίδι στον πόντο ( 68-67) και να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Εκεί όμως έφτασε η στιγμή να δούμε όλοι γιατί ο Σπανούλης θεωρείται και είναι ένας θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Βάζοντας 7 προσωπικούς πόντους με ατομικές ενέργειες έδωσε και πάλι την ηρεμία και εν τέλει την νίκη στον Ολυμπιακό.
Κάπως έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος στην κανονική περίοδο και ίσως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός, με ότι αδυναμίες έχει δείξει, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία έχοντας κάνει μεγάλες νίκες μέχρι τώρα και αυτό δείχνει ότι εκτός αδυναμίες η ομάδα έχει και ποιότητα και δυνατά κομμάτια. Αυτό είναι το θετικό βλέμμα στο σημερινό παιχνίδι. Αν θέλουμε να δούμε όμως θέματα που θα μας προβληματίζουν από το σημερινό παιχνίδι θα πούμε αυτό που ήδη είπαμε για τους ξένους παίκτες ότι δηλαδή δεν μπορεί να βγει η χρονιά με τους ξένους του Ολυμπιακού να έχουν αυτή την εικόνα.
Ένα άλλο κομμάτι προβληματισμού είναι τα κακά ποσοστα του Ολυμπιακού στο περιφερειακό σουτ, ακόμα και σε ξεμαρκάριστα σουτ και θα έλεγα ότι γενικά δεν υπάρχει πλουραλισμός στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και όλα τον τελευταίο καιρό είναι ακουμπισμένα στα χέρια του Σπανούλη και στις συνεργασίες του με τον Μιλουντίνοφ και στο παιχνίδι του Πρίντεζη στο λόου ποστ. Η απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν ίσως έρχεται να δώσει μια ακόμα ποιοτική λύση στο σκοράρισμα. Αυτά είχαμε να πούμε για το σημερινό παιχνίδι και μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των δυο αιωνίων αντιπάλων του Ελληνικού μπάσκετ , παιχνίδι που θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για τις θέσεις της τετράδας, θέσεις που θα δώσουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και μαζί θα τα πούμε μετ;ά από αυτό το παιχνίδι.
Διαβάστε επίσης: