Oλυμπιακός: Και μένει και... φεύγει ο Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά οι Σαν Αντόνιο Σπερς μπορούν να τον κάνουν δικό τους εφόσον πληρώσουν την ρήτρα. Όλα τα ενδεχόμενα όμως παραμένουν ανοιχτά. 

Oλυμπιακός: Και μένει και... φεύγει ο Μιλουτίνοφ

Το συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Φέτος, όμως, όπως και πέρσι, αλλά και πρόπερσι, οι Σαν Αντόνιο Σπερς (τους ανήκουν τα δικαιώματα του Σέρβου σέντερ για το ΝΒΑ) έχουν την δυνατότητα να τον κάνουν δικό τους. Πως; Προσφέροντας στους Πειραιώτες περίπου 1.000.000 δολάρια, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το σχετικό buy-out που υπάρχει στο συμβόλαιο.

Είναι γεγονός πως ο Σέρβος σέντερ φέτος πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις φέτος με τους Πειραιώτες. Έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας στην Ευρωλίγκα μέσο όρο 11.7 πόντους (66.1% δίποντα), 7.9 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ. Ειδικά φέτος βελτίωσε και εξέλιξε το παιχνίδι του, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Δούλεψε την ταχύτητα στα πόδια του και άρχισε να παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έγινε κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Οι άνθρωποι της ομάδας από το Τέξας έρχονται συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια στο ΣΕΦ, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την πρόοδο του. Όταν έκαναν Ντραφτ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ το 2015, δεν τον έστειλαν τυχαία στο μεγάλο λιμάνι. Ήξεραν πως θα έρθει σε ένα σοβαρό κλαμπ, στο οποίο με την πάροδο των χρόνων θα γίνει καλύτερος, όπως και έγινε.

Είναι δεδομένο πως ο 24χρονος σέντερ θα πραγματοποιήσει κάποια στιγμή το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Είναι κάτι που το θέλει ο παίκτης και το έχει στο μυαλό του. Το ερώτημα όμως είναι θα το κάνει φέτος ή του χρόνου που μένει ελεύθερος; Αν πάντως οι Σπερς αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν την ρήτρα στο ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να τον πάρουν μαζί τους στο Σαν Αντόνιο, τότε ο Ολυμπιακός ναι μεν θα χάσει έναν πρωτοκλασάτο σέντερ, αλλά παράλληλα θα βάλει πολλά (1.000.000 δολάρια) χρήματα στα ταμεία του. Και αν τα αξιοποιήσει σωστά, θα μπορέσει να τα προσφέρει σε έναν αντίστοιχο ψηλό ώστε να τον αντικαταστήσει.

Λόγω της καταπληκτικής σεζόν που πραγματοποίησε φέτος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αρκετοί θεώρησαν δεδομένη την αποχώρηση του φέτος από το μεγάλο λιμάνι, οδεύοντας στο Σαν Αντόνιο. Τίποτε όμως δεν είναι σίγουρο και όλα παραμένουν ανοιχτά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό. Είναι εξίσου πιθανή και η παραμονή του. Η ομάδα του Τέξας δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και έχει περιθώριο να το κάνει πράξη μέχρι τον Ιούλιο, ενεργοποιώντας την σχετική ρήτρα.