Ο Παναθηναϊκός θέλει να παίζει μόνος του...

Λίγες λέξεις για μια ατάκα του Μάνου Παπαδόπουλου στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να παίζει μόνος του...

«Αν θέλετε να φύγετε, φύγετε. Αυτό θέλω κι εγώ».

Η φράση αυτή του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποτυποώνει την πικρή αλήθεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπροστά στην του προοπτική τους υγειούς ανταγωνισμού θα κερδίζει πάντα το συμφέρον κάποιου συλλόγου.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι κάτι που ισχυρίζεται μόνο η πλευρά του Ολυμπιακού. Πλέον το «φωνάζουν» κι άλλοι. Το τόνισε με τον τρόπο του ο πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών, το είπε πάνω - κάτω και ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

Η «μάχη» που δίνει ο Ολυμπιακός εδώ και δύο περίπου μήνες προκειμένου να αλλάξει το αρρωστημένο σύστημα που έχει επικρατήσει κατά κράτος, είναι η φυσική εξέλιξη όσων βλέπουμε στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς το θέμα της διαιτησίας έχει πληγώσει αφόρητα ένα άθλημα το οποίο έχουν «αγκαλιάσει» όλοι οι Έλληνες και έχει μοιράσει στους φίλους του αμέτρητες και απίστευτες χαρές.

Ο Ολυμπιακός φέτος προσπαθεί να απαλλάξει συνολικά την Ελλάδα από αυτό το απόστημα και όχι να ευνοηθεί ο ίδιος από τους διαιτητές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι περισσότερο από μια δεκαετία στο τιμόνι της ομάδας και σε όλα αυτά τα χρόνια βλέπουν να γίνονται τα απίστευτα κάθε φορά που η ομάδα τους αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα όλα αυτά να σταματήσουν. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας και η θέση του είναι στα ελληνικά πρωταθλήματα, σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Όμως όταν επί σειρά ετών οι άνθρωποι του βλέπουν ότι κάποιοι παίζουν με τον κόπο τους, αυτό που έκαναν φέτος ήταν και επιβεβλημένο και έγινε και με αρκετή καθυστέρηση.

Θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν αντιδράσει οι «ερυθρόλευκοι». Όμως η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Πειραιά πήγαινε με τον... σταυρό στο χέρι με τη σκέψη ότι κάποτε θα καταφέρει να πείσει και τον τελευταίο «τυφλό» ότι τα όσα παρακολουθούμε δεν είναι φυσιολογικά.

Δυστυχώς όμως αυτό δε συνέβη ποτέ και ο Ολυμπιακός αντί να βλέπει ότι τα πράγματα καλυτερεύουν - έστω και λίγο - είδε το αντίθετο. Ο αντίπαλος βλέπετε βρίσκεται σε πόλεμο. Σε έναν πόλεμο που έχει κηρύξει μόνος του και προσπαθεί να παρασύρει τους πάντες να συμμετέχουν σε αυτόν. Αυτό που έχουν μπερδέψει φυσικά οι «πράσινοι» είναι ότι ο αθλητισμός και κατ΄επέκταση το μπάσκετ είναι παιχνίδι. Και στα παιχνίδια δεν πολεμάς, τα ζεις για να χαίρεσαι και όχι για να έχεις και διάθεση μίσους. Όμως δυστυχώς αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός λοιπόν για πρώτη φορά είπε ανοιχτά ότι αυτό που θέλει και ο ίδιος είναι να φύγει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον είχε το σθένος να το παραδεχτεί. Θα πρέπει όμως να ξέρει ότι επιθυμία του Ολυμπιακού δεν ήταν ποτέ να μη συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός. Αντίθετα, η επιθυμία όλων στο μεγάλο λιμάνι της χώρας είναι να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και οι δυό τους να «κοντράρονται» στα ίσα και όχι στο παρασκήνιο.

Αυτό ωστόσο δε φαίνεται να είναι προοπτική για τον ΠΑΟ. Οπότε έφτασε σε σημείο αντί να ζητά αλλαγές, να ζητά τη φυγή του Ολυμπιακού. Και αυτό δείχνει και το ποιος έχει δίκιο σε όλη αυτή την ιστορία που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό...