Πίσω στις εθνικές κατηγορίες η ΦΕΑ! (pic)

Δεύτερη σερί άνοδος για την ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας - Μίλησαν στο «ΦΩΣ» η πρόεδρος Ελένη Νικολέτου, ο αρχηγός Κώστας Ρωμοσιός και ο προπονητής Αλέξης Καρατζάς

Πίσω στις εθνικές κατηγορίες η ΦΕΑ! (pic)

Η πτώση στη Β΄ ΕΣΚΑ πείσμωσε τη ΦΕΑ, η οποία πέτυχε δυο σερί ανόδους και από του χρόνου θα βρίσκεται ξανά στη Γ΄ Εθνική! Πρόεδρος του συλλόγου της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, μια γυναίκα, η 62χρονη Ελένη Νικολέτου, η οποία μίλησε στο «ΦΩΣ» για την επιτυχία της ομάδας.
«Σημειώσαμε δεύτερη σερί άνοδο, είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Το πιστεύαμε. Το μυστικό αυτά τα δυο τελευταία χρόνια είναι το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Είναι οικογενειακό. Πολλά μπράβο σε όλους. Τώρα, θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία στη Γ΄ Εθνική».

Η ΦΕΑ ιδρύθηκε το 1989 και τον Μάιο του 2003 ενώθηκε με τον Άτταλο ως «Φιλαθλητική Ένωση Άτταλος». Τον Ιούνιο του 2007 πήρε την τωρινή της ονομασία «Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας».

Είναι καθαρά σωματείο μπάσκετ και αριθμεί 11 αγωνιστικά τμήματα, με 250 παιδιά. Μόνο αγόρια πλέον, αφού το γυναικείο έχει διαλυθεί, αν και πριν από μια δεκαετία είχε φτάσει μέχρι την Α1, με συμμετοχή μάλιστα και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! «Θα θέλαμε να επαναδραστηριοποιηθεί το τμήμα. Υπάρχει ως σκέψη. Αρκεί να βρεθούν οι απαιτούμενες ώρες και χώροι» δήλωσε η κ. Νικολέτου.

Έδρα της ομάδας είναι το Σχολικό Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας. Συστεγάζεται με το βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ. «Οι σχέσεις μας με την ΑΕΚ είναι πολύ καλές, όπως και με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής. Καλή συνεργασία υπάρχει και με τον Δήμο. Έχουμε τους δικούς μας φίλους, τους ΦΕΑ Φανς, παιδιά της ομάδας, ενώ στο πλευρό μας είναι και διάφοροι χορηγοί. Τους ευχαριστούμε».

Ως γυναίκα (πρόσφατα έγινε και γιαγιά!) νιώθει μια διαφορετική αντιμετώπιση; «Όχι. Οι αθλητές μ΄ αγαπούν. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Έχω τον απόλυτο σεβασμό. Βλέπω τους πάντες σαν παιδιά μου και εισπράττω αγάπη».

«Ακόμη και ο Αντετοκούνμπο μόνος του δεν μπορεί!»

Αρχηγός της ομάδας ο 40χρονος Κώστας Ρωμοσιός. Από μικρό παιδί στη ΦΕΑ, έκανε ένα διάλειμμα πριν λίγα χρόνια, πηγαίνοντας στον Αχαρνή, όμως γύρισε πίσω όταν η ομάδα έπεσε στη Β΄ ΕΣΚΑ. «Με πήρε η πρόεδρος και μου είπε έλα πίσω. Αμέσως το δέχτηκα γιατί η ΦΕΑ είναι το σπίτι μου. Στόχος μου ήταν η επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες και το καταφέραμε! Η συνταγή της επιτυχίας ήταν το οικογενειακό κλίμα και οι πολύ καλές σχέσεις παικτών – προπονητή. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από την Πεύκη. Το μυστικό σ΄ αυτές τις κατηγορίες είναι οι προσωπικές σχέσεις και η χημεία. Ακόμη και τον …Αντετοκούνμπο να βάλεις σε μια ομάδα, μόνος του δεν θα μπορεί. Είναι σκληρά τα πράγματα εδώ».

Ο Ρωμοσιός θέλησε να αφιερώσει την άνοδο στη γυναίκα του και στα τρία του παιδιά, τη Βασιλική, τον Τάσο και τον Στράτο! Θα συνεχίσει και στη Γ΄ Εθνική; «Δεν το ξέρω ακόμη. Θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι στη ΦΕΑ, απ΄ όποιο πόστο χρειαστεί!».

«Μέσα απ΄ τις ομάδες χτίζονται οι καριέρες»

Στο «τιμόνι» της ΦΕΑ ήταν και φέτος ο Αλέξης Καρατζάς. Ένας από τους πλέον ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του, ο 40χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα ξανά στις εθνικές κατηγορίας. Το «ΦΩΣ» μίλησε μαζί του.

«Κατ΄αρχήν είναι ο τρίτος μου κύκλος στην ομάδα. Το 2008 ήταν η πρώτη ανδρική ομάδα που ανέλαβα ως χεντ κόουτς και έπειτα βρέθηκα ξανά εδώ το 2011. Γύρισα και πάλι πέρυσι, με την ομάδα να έχει πέσει στη Β΄ ΕΣΚΑ και απογοητευμένη. Βάλαμε κάτω τα πράγματα και κάναμε κάποιες καλές κινήσεις. Ο κορμός που χτίσαμε διατηρήθηκε και φέτος με κάποιες συγκεκριμένες προσθήκες έμπειρων παικτών. Η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός. Κυρίως θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ. Με την πορεία όμως που κάναμε, είδαμε ότι μπορούσαμε. Η χρονιά εξελίχθηκε ιδανικά. Πήραμε ως πρωταθλητές την άνοδο, ενώ θα παίξουμε και στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ. Είχαμε σταθερότητα και άξια ανεβήκαμε. Τα περισσότερα παιχνίδια τα κερδίσαμε με διαφορά, σε σχέση με την Πεύκη που είχε πολλά θρίλερ. Τώρα να ευχαριστηθούμε αυτό που πετύχαμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Στον τελικό Κυπέλλου με το Αιγάλεω θα πάμε να το διασκεδάσουμε χωρίς άγχος. Για τους παίκτες θα είναι όμορφο να αντιμετωπίσουν αθλητές όπως ο Γκαγκαλούδης και ο Καλλινικίδης. Θα το παλέψουμε και ό,τι βγει».

Για το μέλλον, ο Καρατζάς σημείωσε: «Θα δούμε. Θα ήθελα να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει αρχίσει. Θα μιλήσω με τη διοίκηση. Ευχαριστώ την πρόεδρο γιατί έβαλε πλάτη σε κάποια προσωπικά ζητήματα που είχα. Η βοήθειά της ήταν ανεκτίμητη».

Ο τεχνικός της ΦΕΑ σταμάτησε νωρίς την καριέρα του ως παίκτης (30 χρονών με τελευταίο του σταθμό τη Νέα Κηφισιά) καθώς ήξερε από μικρός ότι θα γίνει προπονητής! Ξεκίνησε στις υποδομές του Αμαρουσίου, όπου δούλεψε κι ως πρώτος προπονητής, ενώ έχει εργαστεί ακόμη σε Σπόρτιγκ, Πεντέλη και Ιωνικό ΝΦ. Ποια είναι τα όνειρά του; «Από μικρός ένιωθα ότι είχα κλίση στην προπονητική. 16 χρονών και δούλευα με μικρότερα παιδιά. Μ΄ αρέσει να είμαι σε ομάδες – παρέες που να βγάζουν υγεία. Έχω κι εγώ φιλοδοξίες, θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα το αντίθετο, αλλά για την ώρα κοιτάω το παρόν και αυτό είναι η ΦΕΑ. Μότο μου είναι ότι οι πορείες και οι καριέρες διαγράφονται και χτίζονται μέσα από τις ομάδες».