Τι περιμένει ο Μπλατ από τον Τσέρι

Ο Τσέρι έφτασε το βράδυ της Δευτέρας 15/4 στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό και το ΦΩΣ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα όσα θα του ζητήσει να κάνει στο παρκέ ο Ντέιβιντ Μπλατ. 

Τι περιμένει ο Μπλατ από τον Τσέρι

Ο Γουίλ Τσέρι θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπριάντε Ουέμπερ στον Ολυμπιακό αφού ο Ντέιβιντ Μπλατ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μια ακόμα φορά το υπερατλαντικό ταξίδι και να έρθει να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Το γεγονός ότι διαθέτει εμπειρία από συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου ήταν ένα από τα συν στην τελική επιλογή του κόουτς του Ολυμπιακού.

Τι περιμένει όμως ο Μπλατ από τον Τσέρι; Ο Αμερικάνος γκαρντ αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος στα εναπομείναντα παιχνίδια της Basket League αφού αυτή την στιγμή οι διαθέσιμοι γκαρντ στην ομάδα του Πειραιά είναι ο Μάντζαρης και ο Γκος, αφού Στρέλνιεκς και Σπανούλης είναι στα… πιτς, ενώ ο Ουέμπερ έχει αναχωρήσει ήδη για τις ΗΠΑ.

Ο Τσέρι λοιπόν έρχεται στην χώρα μας όχι ως κάποια συμπληρωματική λύση αλλά για να πάρει χρόνο συμμετοχής σε όσους αγώνες δώσει οι «ερυθρόλευκοι», το μέλλον των οποίων στην Basket League φυσικά παραμένει αβέβαιο. Όσο πάντως συνεχίζουν να δίνουν αγώνες, ο Μπλατ περιμένει να δει τον Τσέρι να προσθέτει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι δεξιόχειρας, άριστος χειριστής της μπάλας και καλός οργανωτής. Μπορεί να κατευθύνει τους συμπαίκτες του μέσα στο παρκέ, ενώ δεν φοβάται να κάνει διεισδύσεις μπροστά σε ψηλότερους παίκτες και να τελειώνει τις φάσεις μόνος του. Ακόμα, όποτε βρει την ευκαιρία δεν φοβάται να σουτάρει τόσο από μέση απόσταση, όσο και πίσω από την γραμμή των 6.75.

Ο Αμερικάνος δεν φοβάται να δοκιμάζει το χέρι του και θεωρείται βέβαιο ότι στον Ολυμπιακό θα κληθεί πολλές φορές στη θητεία του να δώσει λύσεις τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα. Αμυντικά θεωρείται αξιόπιστος, αφού πιέζει τον αντίπαλο προσπαθώντας να τον ωθήσει στο λάθος, ενώ προσπαθεί να «τρέχει» μετά από κερδισμένες μπαλιές. Όσο για τον στόχο του στον Ολυμπιακό;

Φυσικά να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν…