Τα γρήγορα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Τσέρι

Μετά από καιρό στο λιμάνι του Πειραιά φάνηκε ότι τα πράγματα κινούνται με τους ρυθμούς που πρέπει. 

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Τσέρι

Ήταν βράδυ Παρασκευής 12/4 όταν η είδηση της πρόθεσης του Ολυμπιακού να διακόψει τη συνεργασία του με τον Μπριάντε Ουέμπερ έσκασε σαν βόμβα.

Ένας παίκτης που δεν έκατσε στη χώρα μας περισσότερο από δύο μήνες, όμως είχε καταφέρει όσο αγωνίστηκε να δώσει στοιχεία που μέχρι τότε έλειπαν φέτος από την ομάδα: Ενέργεια, πάθος, καλή και πιεστική άμυνα, μα πάνω απ' όλα θέληση για μπάσκετ.

Ο Ουέμπερ μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει και ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας η οποία φέτος ήταν αρκετά ξενερωμένη με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όμως ακόμα περισσότερο πεισμωμένη για την προσπάθεια που ξεκίνησε η ΚΑΕ να διαλύσει το κατεστημένο στην Ελλάδα που πολεμάει λυσσαλέα τον Ολυμπιακό.

Παρ' όλα αυτά η συμπεριφορά του παίκτη εκτός παρκέ ανάγκασε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να τερματίσει τη συνεργασία τους, αφού τα... τερτίπια του δεν ήταν και λίγα.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι σε μια εποχή που η πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας πίστευε ότι δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα έκαναν μεταγραφή, η ΚΑΕ λειτούργησε αστραπιαία και έκλεισε έναν παίκτη που πάνω - κάτω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Ουέμπερ, όμως δεν κουβαλάει και την... τρέλα του.

Τα εύσημα για αυτή την κίνηση δεν ανήκουν μόνο στην ΚΑΕ, αλλά και στον Ντέιβιντ Μπλατ και τους συνεργάτες του. Ο κόουτς του Ολυμπιακού φάνηκε αρκετά «διαβασμένος», είχε έτοιμη εναλλακτική και ο ρόλος του στη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν πολύ σημαντικός αφού ο Τσέρι είναι ένας παίκτης που το 2014 είχε αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Μπλατ στους Καβαλίερς, οπότε ο ένας ξέρει τον άλλον και αμφότεροι έχουν πλήρη γνώση για το τι ζητάει ο κόουτς από τον παίκτη μέσα στο παρκέ.

Το αν ο Τσέρι θα εξελιχθεί σε νέος... Ουέμπερ μέσα στο παρκέ δεν το ξέρει κανείς ακόμα. Όμως το συμπέρασμα που βγήκε από τη χθεσινή κίνηση του Ολυμπιακού είναι ότι ο οργανισμός έχει αρχίσει και ρολάρει ξανά στους ρυθμούς που μας είχε συνηθίσει πριν την τεράστια κρίση που βιώνει τη φετινή σεζόν.

Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν παίκτη και πριν από τρεις μήνες. Για όποιον έχει καλή μνήμη, τότε για να έρθει ο Αμερικάνος είχαν περάσει αρκετές εβδομάδες και πολλά ονόματα είχαν παρελάσει στις ιστοσελίδες και είχαν τυπωθεί στο χαρτί μέχρι τελικά να φτάσει στη χώρα μας ο Μπριάντε Ουέμπερ.

Το γεγονός ότι ο Τσέρι έκλεισε με... συνοπτικές διαδικασίες, μόνο ευχάριστο θα πρέπει να θεωρείται. Επίσης, αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φαίνεται αδύναμος να συγκρατήσει τις εξελίξεις στην ομάδα, όμως η αλήθεια είναι ότι το πλάνο που έχει χαράξει η διοίκηση για το μέλλον έχει αρχίσει να υλοποιείται και προχωράει κανονικά...