Πίσω στη Γ΄ Εθνική το Παλαιό Φάληρο!

Μετά από 8 χρόνια οι "κυανοκίτρινοι" επιστρέφουν στις εθνικές κατηγορίες. Μίλησαν στο "ΦΩΣ" ο προπονητής Αλέξης Παπαδάτος και ο γενικός αρχηγός Νίκος Ζώρζος

Πίσω στη Γ΄ Εθνική το Παλαιό Φάληρο!

To Παλαιό Φάληρο επιστρέφει στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής μετά από 8 χρόνια και ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων», Αλέξης Παπαδάτος, μαζί με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Παναγιώτη Ζόρζο, μιλάνε στο «ΦΩΣ» για την φετινή επιτυχία αλλά και την επόμενη μέρα.

-Το πιστεύατε από την αρχή;

«Το σκεπτικό της ανόδου δεν υπήρχε από την αρχή. Από τη στιγμή, φυσικά, που υπήρχε και ο Μίλωνας, τον οποίον είχαν θέσει ως πρώτο φαβορί. Οι μεταγραφές του ήταν ανάλογες. Εμείς πορευτήκαμε πιο ταπεινά και πιο συγκροτημένα. Τελικά, όμως, ήμασταν καλύτεροι».

-Πείτε μας δύο λόγια τη φετινή προσπάθεια της ομάδας;

«Εγώ με τον Αλέξη, όταν βρεθήκαμε το καλοκαίρι και συζητήσαμε, είπαμε να χτίσουμε μία ομάδα που να έχει υγεία, να είναι καλοί μεν οι παίκτες, αλλά αν δεν έχεις καλούς χαρακτήρες, στη στραβή θα υπάρξει ράγισμα και το ράγισμα δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Το βασικό για εμένα ήταν αυτό. Γι’ αυτό και οι επιλογές που έγιναν, όσον αφορά τα παιδιά αφορούσαν αυτό. Παρότι παίξαμε σε πολλά παιχνίδια με απουσίες, οι χαρακτήρες ήταν τέτοιοι που κάλυψαν τις απουσίες και υπήρχε η ανάλογη δυναμική από τον πάγκο ώστε να συνεχίσουμε δυνατά. Αυτό είναι για εμένα το πιο σημαντικό κομμάτι της φετινής επιτυχίας. Νομίζω δεν πρέπει να παίξαμε πλήρης σε πάνω από 6-7 ματς μέσα στη χρονιά. Εν αντίθεση με τους ας πούμε ανταγωνιστές μας, που σχεδόν πάντα ήταν κομπλέ».

-Ποια είναι η επόμενη μέρα;

«Εγώ με τον Παπαδάτο έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες, αναγνωριστικές, σχετικά με κάποια παιδιά. Πάμε και τα βλέπουμε στα πρωταθλήματα τους, παρακολουθούμε κάποιους, αλλά έχουμε ακόμη πολύ χρόνο. Πρέπει εκτός από το δικό μας πρωτάθλημα, να τελειώσουν και τα υπόλοιπα και να καθίσουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουμε για τη νέα χρονιά και μετά βλέπουμε».

-Ισχύουν οι φήμες σχετικά με πιθανή χρηματοδότηση από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο;

«Όχι δεν θα την χρηματοδοτήσει. Ξέρω ότι είχε κάνει μία κίνηση, ώστε να αναλάβει τις ακαδημίες του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί είχε δηλώσει, δηλαδή, ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, δεν θα ευδοκιμήσει αυτό. Μία που τέθηκε και μία που τελείωσε το όλο θέμα. Μα δεν υπάρχει λογική. Πως θα έρθει ένας άνθρωπος να πάρει μία ακαδημία με 270 παιδιά, ενώ εκείνος δεν έχει κανένα. Γιατί να μην την διαχειριστούμε εμείς εδώ και 14 χρόνια είμαστε δεν είχαμε γήπεδο και μόνο αυξητική τάση υπάρχει. Δεν μπορεί να μας πει κάτι ο κύριος Αγγελόπουλος και ο κάθε κύριος Αγγελόπουλος. Δεν στρέφομαι εναντίον του ίδιου του ανθρώπου. Απλώς και με τον πρόεδρο που το συζήτησα, μου είπε και εκείνος το ίδιο, δεν υπάρχει καμία λογική».

Ζώρζος:«Ακραία επαγγελματίας ο Παπαδάτος»

-Γνωρίζετε ποιόν ειρωνεύονται οι Μπιτς Μπόις στην ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνική δικτύωσης;

«Εγώ το μόνο που ξέρω, είναι ότι την συγκεκριμένη επιτυχία θα την καρπωθούν οι παίκτες, οι προπονητές και όσο και να φαίνεται εγωιστικό, ο πρόεδρος και εγώ. Αυτοί είμαστε. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί, πολύ συγκρατημένοι. Δεν ήμασταν φαβορί και οι κινήσεις μας έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικές. Μείναμε αυτοί που έπρεπε, οι απαραίτητοι, οι παίκτες, οι προπονητές, ο πρόεδρος και εγώ ως γενικός υπεύθυνος. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι, που χειροκροτούν και θέλουν να πάρουν μερίδιο από την επιτυχία, η οποία έχει να γίνει εδώ και μία οκταετία, είναι λογικό να είναι πολλοί. Δεν γνωρίζω σε ποιους αναφέρονται, μπορεί να μην είναι μόνο ένας. Ο δήμαρχος, ξέχασα, εννοείται ότι έχει μερίδιο στην επιτυχία, είναι πρωτεργάτης σε όλο αυτό. Μας έχει παραδώσει ένα τέτοιο “παλάτι” να δουλέψουμε άρα έχει κάθε δικαίωμα να καρπωθεί και αυτός. Σε κάποιους δεν θα αρέσει όλο αυτό, θα τους ξινίσει αλλά το να κάνουμε».

-Τι χαρακτηρίζει τον Παπαδάτο;

«Ακραία επαγγελματίας ο Παπαδάτος, δεν το συζητώ. Ερχόταν με πυρετό στο γήπεδο, όπως και να ήταν. Μπορούσε κάλλιστα να πει ότι επειδή είναι Α ΕΣΚΑΝΑ θα την κάψω μία προπόνηση. Αυτός, όμως, ήταν εκεί και δούλευε».

-Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Φάληρο;

«Υπάρχει μία μεγάλη ικανοποίηση, θεωρώ, από όλους και, φυσικά, από εμένα τον ίδιο. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μία καινούργια προσπάθεια, έχοντας και το καινούργιο γήπεδο, που ήταν μεγάλο θέμα. Πέρυσι είχαμε μπει από τα μέσα της χρονιάς, φέτος θα παίζαμε από την πρώτη μέρα. Γνωρίζαμε ότι δεν ήμασταν το φαβορί για την άνοδο. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό σε μία προσπάθεια που κάνει το Φάληρο, να καταφέρνει από την πρώτη χρονιά να επιτυγχάνει το στόχο της και μάλιστα σχετικά νωρίς. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα διαδικαστικό δύο αγώνων, όπου και εκεί θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

-Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη μέρα;

«Το καλοκαίρι που ήρθα στο Φάληρο, οι άνθρωποι εδώ μου είπαν ότι έχουν ένα όραμα για την ομάδα και θέλουν να κάνουν μία συγκεκριμένη προσπάθεια. Θεωρώ ότι με μία άνοδο από την Α ΕΣΚΑΝΑ στη Γ Εθνική δεν τελειώνει κάτι, χωρίς να λέμε ότι η ομάδα του χρόνου θα πάει για άνοδο. Θα πρέπει, όπως και φέτος, που από τον προηγούμενο Μάιο είχαμε θέσει κάποιες σταθερές και είχαμε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, έτσι να γίνει κι του χρόνου. Από εκεί και πέρα τους στόχους σε μία ομάδα τους βάζει η διοίκηση, διότι αυτή βάζει και το μπάτζετ. Εγώ σε όποια ομάδα και αν είμαι παλεύω για το καλύτερο. Εννοείται για έρθω στο Φάληρο, θέλω να συνεχίσω μαζί του και στη Γ΄Εθνική. Το τι θα γίνει , όμως, δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από τη διοίκηση και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συζητήσουμε για το τι θέλουμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας και τι θέλουμε να πετύχουμε».