Η ιστορική Νήαρ Ηστ στην Α΄ ΕΣΚΑ με καθυστέρηση ενός χρόνου!

Για την επιτυχία των "ερυθρόλευκων" της Καισαριανής μίλησαν στο "ΦΩΣ" ο Τόλης Καρνέσης και ο Κώστας Χατζηκωστής

Η ιστορική Νήαρ Ηστ στην Α΄ ΕΣΚΑ με καθυστέρηση ενός χρόνου!

Με καθυστέρηση ενός χρόνου η ιστορική Νήαρ Ηστ πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ! Η ομάδα της Καισαριανής ήταν να ανέβει από πέρυσι, αλλά τα επεισόδια που είχαν γίνει στο Μαρκόπουλο, στον αγώνα με τον ΟΚΑΜ, της στέρησαν την άνοδο. Η Νήαρ τιμωρήθηκε βαριά και αναγκάστηκε φέτος να δώσει όλους τους εντός έδρας αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών, αλλά στην Καισαριανή δεν το έβαλαν κάτω, δεν απογοητεύτηκαν και συνεχίζοντας την προσπάθεια, κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο! Προπονητής της Νήαρ Ηστ ο Τόλης Καρνέσης, που έχει ζήσει όλες τις φάσεις της ομάδας, από την Α1 μέχρι τα τοπικά. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

«Τα καταφέραμε ένα χρόνο μετά! Θα έπρεπε από πέρυσι, αλλά δυστυχώς με όσα έγιναν στο Μαρκόπουλο, μείναμε εκτός. Ήταν μια κακιά στιγμή, δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Έχουμε πάρει τα μέτρα μας, από δω και πέρα στο γήπεδο θα έρχονται οι γονείς με τα παιδιά τους, οι συγγενείς των αθλητών, και όσοι αγαπάνε τη Νήαρ χωρίς να έχουν στο μυαλό τους να κάνουν επεισόδια. Η άνοδός μας μπορεί να θεωρηθεί υπέρβαση. Στο γήπεδό μας δεν είχαμε κόσμο λόγω της τιμωρίας, αλλά στα εκτός έδρας ματς είχαμε τη στήριξη των φίλων μας. Ετοιμαζόμαστε τώρα για τη νέα χρονιά. Τα πράγματα στην Α΄ ΕΣΚΑ θα είναι πιο δύσκολα για εμάς. Οι ομάδες εκεί είναι πιο δυνατές, υπάρχουν καλοί παίκτες, πέφτει αρκετό χρήμα. Θα παλέψουμε πάντως για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Η Νήαρ Ηστ, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 1936, έφτασε να βολοδέρνει στα τοπικά τα τελευταία χρόνια. «Κάθε ομάδα έχει την ακμή και την παρακμή της. Το έχουμε δει και σε άλλους συλλόγους, όπως ο Πανελλήνιος. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις εθνικές κατηγορίες. Αλλά όπως είναι τώρα η κατάσταση, το ταβάνι μας είναι η Β΄, Γ΄ Εθνική. Παραπάνω δεν μπορούμε. Στη διοίκηση είναι 3-4 άτομα που βοηθάνε όσο μπορούν, ενώ ψυχή της ομάδας είναι ο Μιχάλης Καλαμάρας, επικεφαλής των ακαδημιών. Τα όποια έσοδα έρχονται από εκεί. Από τη δημοτική αρχή έχουμε μικρή βοήθεια». Η Νήαρ κάνει αξιέπαινη προσπάθεια στις υποδομές και αριθμεί 280 παιδιά στο μπάσκετ και 100 στο βόλεϊ γυναικών.

Για τη φετινή ομάδα, ο Καρνέσης είπε: «Είχαν μείνει κάποια παιδιά από πέρυσι και τη διαφορά φέτος έκανε ο Θέμης Κουπίδης. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για την αξία του, ήρθε να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του και ήταν καταλύτης. Πέραν των 3-4 μεγάλων που είχαμε, στην πρώτη ομάδα είχαμε και δυο παίδες, τον Κωνσταντίνο Τζόκα (γιος του αντιπεριφερειάρχη) και τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Επίσης δυο από το εφηβικό, τους Σπύρο Χατζηαναστασιάδη και Παναγιώτη Βαρουξή. Είναι η ελπίδα μας αυτοί για το μέλλον».

«Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας»

«Σημαία» της Νήαρ Ηστ ο Κώστας Χατζηκωστής. Στα 38 του πλέον, έχει ζήσει κι αυτός όλα τα στάδια της ομάδας. Πιτσιρικάς, ήταν στην ομάδα που είχε κερδίσει την άνοδο στην Α1, ενώ τώρα ηγείται της προσπάθειας επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες. Μιλώντας στο «ΦΩΣ» είπε: «Η φετινή άνοδος είναι η αμοιβή μας για την προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων. Φτάναμε στην πηγή αλλά νερό δεν πίναμε. Μετά τα περσινά συμβάντα στο Μαρκόπουλο που είχαμε καταδικάσει, μείναμε ενωμένοι και αποφασίσαμε να μην τα παρατήσουμε. Άλλοι στη θέση μας μπορεί να τα είχαν εγκαταλείψει. Το μυστικό ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, έβγαινε και προς τα έξω αυτό. Οι κύριοι Καρνέσης και Καλαμάρας έκαναν τα πάντα ώστε όλα να είναι εντάξει, ενώ και η νέα διοίκηση ήταν κοντά μας. Φυσικά, η προσθήκη του Θέμη (Κουπίδη) τον Νοέμβρη ήταν καθοριστική. Ανέβασε επίπεδο την ομάδα».

-Ο κόουτς είπε ότι αν και 38 παίζεις σαν 25άρης. Για πόσο ακόμη βλέπεις να παίζεις;

Αντέχουν ακόμη τα πόδια μου! Η Νήαρ είναι το σπίτι μου. Αν δω ότι συνεχιστεί απ΄ όλους η καλή προσπάθεια που έχει αρχίσει, τότε ναι, θα είμαι και του χρόνου εδώ!

Η φιέστα την Πέμπτη

Με την τιμωρία να λήγει, η Νήαρ Ηστ θα δώσει με κόσμο το τελευταίο της παιχνίδι στο κλειστό της Καισαριανής, την Πέμπτη (21.00) με την ΑΕΚ Περιστερίου. Η άνοδος θα γιορταστεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο!