Αλευρογιάννης: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να προπηλακίσουμε»

Τη δική του απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης έδωσε ο ομολογός του στον Πανιώνιο, Σταύρος Αλευρογιάννης.

Αλευρογιάννης: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να προπηλακίσουμε»


Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΦΩΣ» ο Σταύρος Αλευρογιάννης απάντησε στις καταγγελίες του Λαυρίου και μίλησε για την εμπλοκή του στο μπάσκετ

Ο διοικητικός ηγέτης των «κυανέρυθρων» υποστήριξε πως κανείς από τον επίσημο Πανιώνιο δεν είχε ιδέα για τα όσα ισχυρίστηκαν οι Λαυριώτες, ενώ προχώρησε σε καταγγελίες κατά του τζένεραλ μάνατζερ του Λαυρίου, Βαγγέλη Παπαδόπουλου.

Επίσης μίλησε για την προσπάθεια των «κυανέρυθρων» να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά και το όραμά του για τον νέο Πανιώνιο.

«Ο επίσημος Πανιώνιος δεν γνωρίζει τίποτε για όσα καταγγέλλει το Λαύριο. Αν έγινε κάτι, δεν θα μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Άκουσα κάποια στιγμή ότι παραπονέθηκαν στον κομισάριο του αγώνα για απειλές από αγνώστους. Κανείς από εμάς δεν ήταν παρών σε όσα υποστηρίζουν οι παράγοντες του Λαυρίου και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι αλήθεια.

Έχει ενδιαφέρον όμως αυτό που είπε ο κύριος Ψαρράκης στην εφημερίδα σας πως τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες της ομάδας του και χάλασε η ψυχολογία τους. Μα, το Λαύριο αποτελείται στην πλειοψηφία του από έμπειρους παίκτες, Αμερικανούς, που έχουν αγωνιστεί πολλά χρόνια σε πολλά γήπεδα, πως είναι δυνατόν να τρομοκρατήθηκαν και να τρόμαξαν;

Η φιλοξενία που είχε το Λαύριο, όπως και όλες οι ομάδες που έρχονται στη Ν. Σμύρνη ήταν υποδειγματική. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που πάντα έχει ήθος. Η μακρά πορεία του συλλόγου και τα ιδανικά του δεν δικαιολογούν άλλου είδους συμπεριφορές. Γιατί θα έπρεπε αλήθεια να προπηλακίσουμε το Λαύριο; Δεν έχουμε τους ίδιους στόχους, πάνε να βγουν στην πρώτη τετράδα. Αν το κάναμε σε αυτούς, γιατί να μην το κάνουμε και σε άλλες ομάδες με τις οποίες είχαμε τους ίδιους στόχους; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…

Κι εγώ θα μπορούσα να πω πως τα λένε αυτά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Μακάρι να βγουν τρίτοι, δεύτεροι, πρώτοι, να πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά αυτά που ισχυρίζονται δεν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί στο γήπεδό μας».

«Μάνατζερ παικτών ο Παπαδόπουλος...»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος μάλιστα προχώρησε σε καταγγελίες για τον τζένεραλ μάνατζερ του Λαυρίου Βαγγέλη Παπαδόπουλο, υποστηρίζοντας πως παράλληλα είναι και ατζέντης παικτών.

«Ο κ. Σερέλης είναι ένας καλός προπονητής, τον οποίο σέβομαι, όπως και ο κύριος Ψαρράκης, που έχει κάνει την επένδυσή του, αλλά δεν μπορεί να μιλάει για ήθος ο κύριος Παπαδόπουλος.
Ο τζένεραλ μάνατζερ του Λαυρίου είναι και μάνατζερ παικτών. Συνεργάζεται ακόμα με γραφείο ατζέντη. Ακριβώς όπως το λέω και γιατί να μην σκεφτώ άλλα πράγματα»;

Θα έχετε αποδείξεις γι’ αυτό βέβαια...

Μα είναι κοινό μυστικό. Μέχρι πέρσι είχε τον Σακελλαρίου και τον Καρύδα, ενώ έχει ακόμα παίκτες σε διάφορες κατηγορίες. Πάει πολύ λοιπόν να μιλάει ο κύριος αυτός για ήθος.
Εγώ ήμουν παρών στο γήπεδο από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας του αγώνα. Ημουν μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή ως το πούλμαν της αποστολής του Λαυρίου και δεν έγινε απολύτως τίποτε. Ούτε φυσικά στο γήπεδο έγινε τίποτε με τους φιλάθλους μας. Από τους διαιτητές οι φίλαθλοι είχαν παράπονα, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς τι να προπηλακίσουμε;


«Πάμε να σωθούμε με το σπαθί μας»

Θα σωθεί ο Πανιώνιος; Κάνετε μεγάλο αγώνα για να αποφύγετε τον υποβιβασμό.

Είμαστε ακόμα μακριά. Πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Εχουμε στόχο να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, αυτά βέβαια που μπορούμε να πάρουμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Κανείς δεν μας έχει χαριστεί, κανείς δεν μας βοηθά σε τίποτε και πουθενά. Πάμε με το σπαθί μας και να ξέρετε θα τα καταφέρουμε.
Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς, που έχουν κι αυτές τις ευκαιρίες τους να κερδίσουν. Εχουμε όμως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και θα τα καταφέρουμε.

Ο Πανιώνιος είναι η ζωντανή ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι μάχεται για να παραμείνει στην Α1. Δεν είναι η θέση του αυτή. Όταν θα σωθούμε, έχουμε πλάνο και ιδέες για να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική και να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα τα επόμενα χρόνια.
Ο κόσμος του Πανιωνίου διψάει για μπάσκετ, γεμίζει το γήπεδο και είναι κοντά στην ομάδα σε κάθε περίσταση.

Βλέπουμε ότι το παλεύετε με μεταγραφές, πείσμα και μεγάλη θέληση.


Είναι το μεγάλο μου στοίχημα. Να σωθεί ο Πανιώνιος και να ξαναγίνει όπως ήταν. Δεν αντέχω ψυχολογικά να βλέπω την ομάδα να παλεύει για να μείνει στην κατηγορία. Ο στόχος μου είναι να τον βάλω ξανά στην αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ, όπως του αξίζει.
Ο στόχος μας είναι να ξαναγίνει ο Πανιώνιος ομάδα που παράγει παίκτες. Διαθέτει σπουδαίες ακαδημίες, όπου γίνεται εκπληκτική δουλειά και ο στόχος μας θα είναι να προωθήσουμε τους Ελληνες παίκτες. Οι Αμερικανοί έρχονται και παρέρχονται με στόχο να κάνουν ένα καλύτερο συμβόλαιο την επόμενη σεζόν. Ετσι είναι και φυσικά είναι κατανοητό. Όμως εμείς θέλουμε να έχουμε ελληνική βάση και 3-4 καλούς ξένους που να προσφέρουν εμπειρία και ποιότητα.


Μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με το μπάσκετ;

Είμαι πάρα πολλά χρόνια μέσα στο άθλημα. Εχω θητεύσει ως γιατρός σε πάρα πολλές ομάδες, ενώ ακόμα και τώρα είμαι σε ομάδες που παίζουν μπάσκετ με καρότσι, αλλά και στους βετεράνους. Δεν είχα ασχοληθεί βέβαια σε διοικητικό πόστο, να έχω την ευθύνη να λαμβάνω αποφάσεις για την ομάδα.
Θα έλεγα είναι μια περιπέτεια. Ξέρετε δεν είναι ότι δαπανάς κάποια χρήματα, όσο το άγχος, ο κόπος και ο προσωπικός χρόνος που απαιτούνται για να πετύχεις το στόχο σου. Το γνωρίζουν όλοι, εγώ δεν γεννήθηκα Πανιώνιος, αλλά, ξέρετε, όταν μπεις σε αυτή την ομάδα γίνεσαι Πανιώνιος. Δεν υπάρχει επένδυση στο ελληνικό μπάσκετ, διότι επένδυση σημαίνει βάζω κάποια χρήματα περιμένοντας να τα πάρω πίσω. Δεν υπάρχει φυσικά αυτό. Δίνεις κάτι γιατί θες να προσφέρεις. Το συναίσθημα που έχεις μόλις λήξει το ματς και έχεις κερδίσει, δεν αγοράζεται…