Φραγκιάς: «Δεν θέλω να ρίξω εγώ τον Κολοσσό»

Ο Βασίλης Φραγκιάς σημείωσε μεγάλη νίκη με τον Πανιώνιο στη Ρόδο, αλλά τα συναισθήματα του ήταν ανάμεικτα, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα ζορίζει την προσπάθεια του Κολοσσού για παραμονή, στον οποίο διετέλεσε προπονητής.  

Φραγκιάς: «Δεν θέλω να ρίξω εγώ τον Κολοσσό»

Ο Πανιώνιος σημείωσε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη (106-109) μέσα στη Ρόδο στην παράταση. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, έβαλε σε μπελάδες τον Κολοσσό, στη προσπάθεια του για παραμονή στη κατηγορία. Ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Βασίλης Φραγκιάς, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια σε μία έδρα που την ξέρω πόσο δυνατή είναι, αφού την έχω ζήσει από κοντά. Το άγχος στο τέλος λύγισε τον Κολοσσό, εμείς βρήκαμε κάποια σουτ πολύ μεγάλα. Όταν πάει έτσι το παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Εμείς δεν είχαμε το άγχος του Κολοσσού και πήραμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το κερδίσουν και οι δύο ομάδες, γιατί πήγε στη ρωσική ρουλέτα. Με αυτό το παιχνίδι η ομάδα κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Τον τελευταίο μήνα κάναμε τρεις μεγάλες νίκες, με το Λαύριο και τις εκτός έδρας με Ρέθυμνο και Κολοσσό. Μετά πρέπει οι άνθρωποι του Πανιωνίου να κοιτάξουν την επόμενη σεζόν, πως θα χτίσουν την ομάδα.

Έχουμε πανηγυρίσει εδώ ανόδους, την τρίτη θέση και δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι άνθρωπος που θα ρίξω την ομάδα. Ας παίξει τα τελευταία του χαρτιά… Για μένα είναι πολύ δύσκολη μέρα. Αλήθεια. Έχω δεθεί με το μέρος και τον κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολο συναίσθημα. Δεν ήξερα αν θα χαρώ ή θα λυπηθώ.

Από τη μία, σώθηκε η ομάδα που είμαι, αλλά από την άλλη είναι η ομάδα που έζησα τα πάντα. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Κολοσσού για την τιμή που μου έκανε και τον κόσμο που με υποδέχθηκε έτσι. Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα σήμερα».

Για το αν το έχασε ο Κολοσσός το παιχνίδι ή το κέρδισε ο Πανιώνιος: «Στο τέλος σε αυτά τα παιχνίδια όταν καίγεσαι, το άγχος βαραίνει και ο Κολοσσός δεν έχει τόσο έμπειρα παιδιά. Οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία. Το βάρος τους λύγισε στο τέλος και πρέπει να είσαι πολύ έμπειρη ομάδα για να κρατήσεις. Να ευχηθώ στους ανθρώπους και στην ομάδα να βρει τον δρόμο της».

Κουφός: «Ένα τεράστιο θαύμα θα αλλάξει την κατάσταση»

Ο προπονητής του Κολοσσού, Στέργιος Κουφός, τόνισε: «Πιστεύω ότι οι στιγμές είναι δύσκολες. Γενικά όλη την παρουσία μου στο νησί κάναμε μία προσπάθεια. Τουλάχιστον από το προπονητικό σταφ, ακόμη και οι δύο παίκτες που ήρθαν με την παρουσία μου εδώ, πολέμησαν και έπαιξαν για τον σύλλογο. Οι στιγμές είναι δύσκολες και νομίζω ότι ένα τεράστιο θαύμα θα αλλάξει η κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν αλλάζει η κατάσταση και ο σύλλογος είναι στην Α2».

Για την πίεση: «Ήμουν χαρούμενος που πήγε το ματς στην παράταση. Γιατί έπρεπε να νικήσουμε 8 πόντους. Όπως εξελίχθηκε στο ματς, εκείνοι μας πήγαν στην παράταση. Είχαμε εφησυχάσει ότι θα παίρναμε το ματς, έτσι όπως πήγε. Όμως, μόνο αν παίρναμε τη διαφορά θα είχαμε ελπίδες για να μείνουμε στην κατηγορία, μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Ρεθύμνου.

Είναι τα παιδιά που είναι μαθημένα να παίζουν τέτοια παιχνίδια και εκείνα που δεν έχουν συνηθίσει τη νίκη και αισθάνονται το βάρος και αυτοί, ήμασταν εμείς. Όσο το παιχνίδι είχε χρόνο, βγάζαμε αρετές, αλλά όταν πήγαμε διψήφια διαφορά κάναμε πολλά αστεία λάθη. Η ουσία είναι ότι τα παιδιά διάλεξαν έναν ατομικό δρόμο και μας στοίχισαν αυτές οι στιγμές».