Ο Πανελλήνιος επιστρέφει!

Ο ιστορικός σύλλογος της Κυψέλης, αφού έπιασε πάτο τα τελευταία χρόνια, ανέβηκε φέτος στη Γ΄ ΕΣΚΑ  * Μίλησαν στο "ΦΩΣ" οι Αλέξης Αναγνωστόπουλος, Κωστής Λημναίος και Κωνσταντίνος Γκόλιας

Ο Πανελλήνιος επιστρέφει!

Επιτέλους χαρά στον Πανελλήνιο! Μετά τα τελευταία απογοητευτικά χρόνια όπου ο ιστορικός σύλλογος έπιασε κυριολεκτικά πάτο, οι Κυψελιώτες μπόρεσαν να πάρουν τα πάνω τους και πανηγύρισαν την άνοδο στην Γ΄ ΕΣΚΑ. Σίγουρα όταν ο Πανελλήνιος έχει πάρει 6 πρωταθλήματα Ελλάδας, κι έχει διακριθεί και στην Ευρώπη, είναι λίγο περίεργο να πανηγυρίζει μια άνοδο στα τοπικά, όμως για όλους ήταν ένα …ξέσπασμα μετά την ανυποληψία στην οποία είχε περιέλθει το μπάσκετ των «Ολυμπιονικών».

Ο Αλέξης Αναγνωστόπουλος, υπεύθυνος της διοίκησης για το τμήμα καλαθοσφαίρισης, μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή επιτυχία. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί ο Πανελλήνιος ξεκίνησε στην ουσία απ΄ το μηδέν, να φτιάξει και πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα. Στελεχώσαμε την ομάδα με παίκτες-σπλάχνα του συλλόγου που για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί. Το εγχείρημα πέτυχε 100%. Ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε έναν πολύ ικανό προπονητή στο πρόσωπο του Κωστή Λημναίου. Τον ευχαριστώ πολύ, όπως και τον συνεργάτη του, Κώστα Ρέππα. Επίσης τον έφορο της ομάδας, Χρήστο Γκόλια και τη διοίκηση φυσικά και τον πρόεδρο Αλέξη Αλεξόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση. Το μπάσκετ του Πανελληνίου περνάει πλέον στην εποχή της ανάπτυξης. Η πρώτη χρονιά ήταν εξισορρόπησης. Θα γίνουν σταδιακά βήματα με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς επικίνδυνα ανοίγματα. Το βάρος θα πέσει επίσης στις υποδομές ώστε να στελεχώνουν μετά την πρώτη ομάδα. Πάμε βήμα-βήμα, δεν πρόκειται να κοιτάξουμε να ανέβουμε ψηλότερα μέσω κάποιας συγχώνευσης. Αυτό δεν θα γίνει. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Θέλουμε ο Πανελλήνιος με την αξία του να ανεβαίνει τις κατηγορίες».

O Κωνσταντίνος Γκόλιας είναι ένας από τους παίκτες, γέννημα-θρέμμα του Πανελληνίου. Μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο νεαρός γκαρντ είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας. Από την αρχή ο στόχος ήταν η άνοδος, δίχως δεύτερη σκέψη. Την 3η αγωνιστική χάσαμε εντός από τον ΠΑΟ Δάφνη με μπάζερ μπίτερ και αυτή η ήττα μας πείσμωσε. Στον δεύτερο γύρο τους κερδίσαμε στο Ρουφ με 16 πόντους. Η διοίκηση ήταν κοντά μας και την ευχαριστούμε, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε ο προπονητής μας. Μας έμαθε πολλά, ο τρόπος δουλειάς του ήταν καθαρά επαγγελματικός. Νομίζαμε ότι ήμασταν σε ομάδα εθνικής κατηγορίας. Από τους συμπαίκτες μου, όλοι ήταν εξαιρετικοί, θα ήθελα να σταθώ στον Πετρουλά που γύρισε από τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και έκανε τη διαφορά. Τα προηγούμενα χρόνια είχε παίξει και σε εθνικές κατηγορίες, αλλά αποφάσισε να γυρίσει λόγω της αγάπης του για τον Πανελλήνιο! Σημαντική ήταν και η συμβολή του Κωνσταντακόπουλου. Το μυστικό επίσης ήταν ότι ήμασταν μια παρέα. Πριν από τα παιχνίδια πίναμε μαζί καφέ και μετά για φαγητό. Είμαστε και οι περισσότεροι Κυψελιώτες. Ξέρουμε τι σημαίνει Πανελλήνιος. Στόχος τώρα είναι να πάρουμε τον τίτλο του υπερπρωταθλητή και του χρόνου με τις απαραίτητες προσθήκες να κυνηγήσουμε την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑ. Θέλουμε ο Πανελλήνιος να φτάσει ξανά ψηλά και να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο!».

Αφήσαμε για το τέλος τον προπονητή Κωστή Λημναίο. «Το βασικό είναι ότι φτιάξαμε έναν πυρήνα παιδιών του Πανελληνίου. Γνώριζαν την ιστορία της ομάδας, τόσο την ακμή όσο και την παρακμή. Πονάνε την ομάδα. Τα παιδιά είναι 20-23 ετών, δεν είχαμε βετεράνους όπως άλλες ομάδες. Τους έβαλα από την αρχή ψηλά τον πήχη, κάναμε προετοιμασία, στις προπονήσεις ήμασταν όλοι. Αν και δεν θέλω να αδικήσω κανένα παιδί, το κάτι παραπάνω έδωσαν οι Πετρουλάς και Κωνσταντακόπουλος που τον είχα στο εφηβικό του Αμαρουσίου. Και οι δυο είναι παίκτες μεγαλύτερης κατηγορίας. Για του χρόνου θέλω πάλι να κάνουμε κάτι καλό. Με τη βοήθεια της διοίκησης να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Με διάθεση και το brand name του Πανελληνίου, το μέλλον μπορεί να είναι ρόδινο!».