Συνεδριάζει σήμερα (12/3) η ΔΕΑΒ για την τύχη του ντέρμπι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ραντεβού την Κυριακή 17 Μαρτίου στο ΣΕΦ όμως ο αγώνας δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διεξαχθεί.

Συνεδριάζει σήμερα (12/3) η ΔΕΑΒ για την τύχη του ντέρμπι στο ΣΕΦ

Για τις τύχες του μεγάλου ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή, 17 Μαρτίου θα αποφασίσει σε ευρεία σύσκεψή της η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας).

Μια μέρα αργότερα θα υπάρξει και συνάντηση στην οποία θα βρεθούν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΕΣΑΚΕ που διοργανώνει το πρωτάθλημα και της Αστυνομίας η οποία ήταν και αυτή που ζήτησε την αναβολή του αγώνα προφασιζόμενη ότι την ίδια μέρα υπάρχει και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δύο ομάδων.

Ουσιαστικά όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κουραστεί να φωνάζει ότι σε περίπτωση που δεν οριστούν ξένοι διαιτητές στον αγώνα, δεν πρόκειται να κατέβει να αγωνιστεί στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κάνουν πίσω στο αίτημά τους για ξένους διαιτητές στα παιχνίδια τους με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να υπάρξει ισονομία. Η Πολιτεία έχοντας στα χέρια της μια «καυτή πατάτα» πρότεινε την αναβολή του ντέρμπι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και σήμερα θα ξέρουμε τι θα συμβεί τελικά την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Εκεί όπου ελοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν Έλληνες διαιτητές, ο Παναθηναϊκός αλλά όχι και η ομάδα του Ολυμπιακού...