Παναθηναϊκός: Έτοιμος με ΤΣΣΚΑ ο Λοτζέσκι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο την Κυριακή (10/3), με τον Ματ Λοτζέσκι να προλαβαίνει και το ματς με την ΤΣΣΚΑ.

Παναθηναϊκός: Έτοιμος με ΤΣΣΚΑ ο Λοτζέσκι

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προπόνηση του Σαββάτου (9/3), πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο για την 18η αγωνιστική της Α1, την Κυριακή (10/3, 19:00, ΟΑΚΑ).

Η ευχάριστη είδηση για τον προπονητή των «πρασίνων», Ρικ Πιτίνο, ήταν η ενσωμάτωση του Ματ Λοτζέσκι στις προπονήσεις, ενώ στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και έβγαλε όλο το πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμος για το εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Παρασκευής (15/3) με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για τη EuroLeague. Ο Αμερικανός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, καθώς δεν είναι δηλωμένος στο ρόστερ της Basket League.

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον ώμο, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και καθώς αισθάνεται καλύτερα είναι έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις σε λίγες ημέρες.

Στο μεταξύ, στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Γιώργος Παπαγιάννης έγραψε για τη νίκη επί της Νταρουσάφακα και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ακολουθεί:

«Μία ακόμη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ πέτυχε η ομάδα μας, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη επί της Νταρουσάφακα. Ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο μας κρατάει "ζωντανούς" στο κυνήγι της πρόκρισης για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά πως για να πετύχουμε τον στόχο μας δεν αρκεί.

Έχουμε μπροστά μας ακόμη πέντε παιχνίδια-τελικούς προκειμένου να τα καταφέρουμε. Το ευχάριστο είναι πως αγώνα με τον αγώνα παρουσιάζουμε βελτίωση ως ομάδας, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αναφέρομαι κυρίως για τους αγώνες της Ευρωλίγκας γιατί στο τελευταίο μας ματς για το πρωτάθλημα, αυτό με το Ρέθυμνο, δεν ήμασταν τόσο καλοί.

Αύριο υποδεχόμαστε μια ομάδα που μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, τον Πανιώνιο. Είναι ένα σύνολο που παρουσιάζει διαρκή βελτίωση και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο του.

Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ από τη αρχή και να πάρουμε τη νίκη προσφέροντας χαρά στους φιλάθλους που θα έρθουν να μας υποστηρίξουν, όπως άλλωστε κάνουν όπου κι αν αγωνιζόμαστε, σε όλη την Ευρώπη».