Προς αναβολή το ντέρμπι του ΣΕΦ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Στον "αέρα" είναι η διεξαγωγή του ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Basket League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, δέκα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του (17/3, 17:00).

Προς αναβολή το ντέρμπι του ΣΕΦ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η ίδια ημερομηνία των "αιώνιων" ντέρμπι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (Κυριακή 17 Μαρτίου), θέτουν εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή ενός εκ των δύο αγώνων - πιθανότατα αυτόν του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Συγκεκριμένα, στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, έχει αποσταλεί αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να μετατεθεί χρονικά ο ένας εκ των δύο αγώνων, για την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατό να ληφθεί απόφαση από τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων (Super League και ΕΣΑΚΕ) και εφόσον υπάρξει και σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ, τότε ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα λάβει την οριστική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΑΒ θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, οπότε και θα ενημερώσει σχετικά τη Γενική Γραμματεία.

Πάντως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το πιθανότερο είναι να αναβληθεί το ντέρμπι του μπάσκετ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στο ΣΕΦ στις 17:00 και όχι αυτό του ποδοσφαίρου, το οποίο θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 19:00.

Αυτό "λέει" η λογική, μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (μήπως και καταλαγιάσουν τα πνεύματα) με την ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω της διαιτησίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός δεν "κατεβαίνει" αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, περίπτωση στην οποία ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση.

Βέβαια, τα θέματα που προκύπτουν είναι αρκετά, ένα εξ αυτών και το τηλεοπτικό, το οποίο όμως δεν είναι μείζονος σημασίας. Ωστόσο, σε αυτή την κουβέντα έχουν λόγο και τα κανάλια που έχουν πληρώσει για τα δικαιώματα των ομάδων: Η ΕΡΤ για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και ο ΟΤΕ TV για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Από 'κει και πέρα, γεννούνται άλλα ερωτήματα. Αν αναβληθεί ο αγώνας μπάσκετ, πότε θα οριστεί; Το Σάββατο (16/3), είναι αδύνατο, αφού ο Παναθηναϊκός μια ημέρα πριν δοκιμάζεται στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ για την EuroLeague, ενώ η μεθεπόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει διπλές αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην EuroLeague!