ΟΔΚΕ: Αποχή αν ορισθούν ξένοι διαιτητές στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Η ΟΔΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως εφόσον οριστούν ξένοι διαιτητές στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, οι Έλληνες ρέφερι δεν θα κατέβουν στα υπόλοιπα ματς.

ΟΔΚΕ: Αποχή αν ορισθούν ξένοι διαιτητές στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Η ΟΔΚΕ (η Ομοσπονδία των διαιτητών στην Ελλάδα, στον χώρο του μπάσκετ) εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία απειλεί με αποχή από όλα τα πρωταθλήματα, στο ενδεχόμενο που οριστούν ξένοι διαιτητές στο ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός! Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 17 Μαρτίου, στο ΣΕΦ.

Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες διαιτητές εξέφρασαν με επίσημο τρόπο την αντίθεση τους στο αίτημα του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωση της η πειραϊκή ΚΑΕ, είχε εκφράσει την απαίτηση της τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό να διεξάγονται πλέον αποκλειστικά με ξένους διαιτητές.

Η ΕΟΚ/ΚΕΔ ακόμη δεν έχει πάρει επίσημα θέση (αν και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρουσιάζεται αντίθετος), ενώ ο Παναθηναϊκός δήλωσε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πως είναι αρνητικός στους ξένους διαιτητές. Η ΟΔΚΕ, λοιπόν, με τον τρόπο της «συντάχθηκε» με τους «πράσινους», πηγαίνοντας κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ζητούν να σταματήσει η στοχοποίηση των Ελλήνων ρέφερι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:

"Στη γενική συνέλευση μελών Συνδέσμων Διαιτητών της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι κανένας Έλληνας Διαιτητής δεν θα μετέχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, αν στις Ελληνικές διοργανώσεις μετέχουν ξένοι διαιτητές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης είναι και παραμένουν υψηλότατου επίπεδου και για αυτό το λόγο μετέχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

-Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ελεγχθεί η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης,

-Ζητάμε να σταματήσει άμεσα η οποιαδήποτε στοχοποίηση της Ελληνικής Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης.

Σας βεβαιώνουμε ότι, η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης θα παραμείνει ακέραια και προσηλωμένη στο έργο της"