Oλυμπιακός: Πρέπει να βγουν μπροστά οι Έλληνες

Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ τον ηγετικό χαρακτήρα, αλλά και την εμπειρία των Ελλήνων παικτών του, ώστε να βγάλουν την ομάδα από το αγωνιστικό τούνελ που βρίσκεται. 

Oλυμπιακός: Πρέπει να βγουν μπροστά οι Έλληνες

Για να βγει ο Ολυμπιακός από αυτό το αγωνιστικό τούνελ που έχει μπει, θα πρέπει οι Έλληνες παίκτες του να αναθαρρήσουν, να ξεπεράσουν τα όποια ψυχολογικά θέματα αντιμετωπίζει ο καθένας, να ξεχάσουν τα προβλήματα, να συγκεντρωθούν 100% στο μπάσκετ και να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Είπαμε πως οι Πειραιώτες δεν γίνεται να εξαρτώνται εν έτει 2019 σε τόμο μεγάλο βαθμό από τον Βασίλη Σπανούλη (που πλησιάζει τα 37) και τον Γιώργο Πρίντεζη (που έχει κλείσει τα 34), αλλά σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή που βρίσκονται οι Πειραιώτες, χρειάζεται και επιβάλλεται να βγουν μπροστά και να ηγηθούν της προσπάθειας.

Τόσο αγωνιστικά, όσο και επικοινωνιακά, εντός και εκτός αποδυτηρίων. Εκείνοι είναι οι σεβάσμιες μορφές που μπορούν να φέρουν ηρεμία, αλλά και να δώσουν αυτοπεποίθηση και ώθηση στην ομάδα. Εκείνοι έχουν την κλάση, την ποιότητα, την προσωπικότητα, αλλά και την εμπειρία, για να γίνουν μπροστάρηδες στην επιχείρηση αγωνιστικής ανάτασης.

Δίπλα τους, όμως, θα πρέπει να βρεθεί και ο Κώστας Παπανικολάου. Ήταν σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση μέχρι πριν να τραυματιστεί, έχασε κάπως τον ρυθμό από την στιγμή που χτύπησε, αλλά χρειάζεται και εκείνος να πάρει πρωτοβουλίες, να βγει μπροστά και να φωνάξει και πάλι «παρών». Ξέρετε τι του είπε η διοίκηση πέρσι το καλοκαίρι όταν ανανέωσε το συμβόλαιο του; «Σε βλέπουμε ως τον επόμενο αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού».

Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπλατ να τον έχει παροπλίσει φέτος, ενδεχομένως και εκείνος να μην έχει δείξει την επιθυμητή βελτίωση, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποτελεί μέρους αυτού του «χρυσού» γηγενή κορμού, είναι μέρος των επιτυχιών και επιβάλλεται και εκείνος να μπει στην εξίσωση. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι απαραίτητοι και δεν γίνεται κανείς παίκτης να περισσεύει.

Θα αναρωτηθείτε ορισμένοι «γιατί δεν αναφέρομαι και τους ξένους;». Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά με εξαίρεση τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει πως έχει το τσαγανό, το φιλότιμο, αλλά και τις ικανότητες, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας. Αυτή είναι η αλήθεια…