Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από Σπανούλη-Πρίντεζη στο 2019

Εν έτει 2019 δεν γίνεται το παιχνίδι του Ολυμπιακού να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Πρέπει και οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά.

Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από Σπανούλη-Πρίντεζη στο 2019

Όταν ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης το 2012, ο Βασίλης Σπανούλης όδευε στα 30 και ο Γιώργος Πρίντεζης μόλις είχε κλείσει τα 27. Όταν οι Πειραιώτες έφτασαν στον τέταρτο τελικό τους στην Ευρωλίγκα το 2017 στην ίδια πόλη, ο αρχηγός πλησίαζε στα 35 και ο υπαρχηγός ήταν 32.

Δεν γίνεται, λοιπόν, εν έτει 2019 η απόδοση της ομάδας να συνεχίζει να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους δύο ηγέτες του, με τον έναν να έχει κλείσει τα 34 και τον άλλον να πλησιάζει τα 37. Τους… στραγγίξαμε! Προφανώς και παραμένουν οι πρωταγωνιστές του, έχουν δουλέψει και παραμένουν σε καλή σωματική και αγωνιστική κατάσταση (με τον Πρίντεζη να δείχνει να συνέρχεται από το ντεφορμάρισμα του), αλλά η φθορά του χρόνου είναι δικαιολογημένη και αναμενόμενη! Να τους… βαλσαμώσουμε, δεν γίνεται!

Για αυτόν τον λόγο, όμως, θα πρέπει σιγά-σιγά να κάνουν το βήμα μπροστά και οι υπόλοιποι παίκτες, ώστε να τους συμπαρασταθούν. Το έκανε η αλήθεια είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε πιάσει υψηλή απόδοση, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά ακολούθησε ο τραυματισμός του, με αποτέλεσμα να πάει πίσω.

Πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά από ένα τόσο μεγάλο κορμί, ο οποίος παίζει στα «κόκκινα» από το ξεκίνημα της χρονιάς, λογικό είναι να κάνει και εκείνος κάποια στιγμή… κοιλιά. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς τραυματίστηκε, μένει 1,5 μήνα εκτός και ο Ολυμπιακός καλείται να προχωρήσει δίχως εκείνον. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες φέτος μπορεί να κάνει την διαφορά; Μέχρι στιγμή κανείς…