Πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες διαιτητές στους ξένους

Ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα θέλει να παίζει μόνο με ξένους διαιτητές κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες διαιτητές στους ξένους

Με πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΟΔΚΕ εξέφρασε την στήριξη της τόσο στους τρεις ρέφερι που έδωσαν το «παρών» στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου) στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όσο και στο επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας.

Yπάρχει και συνέχεια όμως. Όπως είναι γνωστό, η πειραϊκή ΚΑΕ με ανακοίνωση της, ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα θέλει να δίνει τους αγώνες της κόντρα στον Παναθηναϊκό αποκλειστικά με ξένους διαιτητές. Μάλιστα, επεσήμανε, πως στο ενδεχόμενο που δεν γίνει αυτό πράξη, τότε δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση.

Ποια είναι όμως η στάση των Ελλήνων διαιτητών σε αυτό το ενδεχόμενο; Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη των συνδέσμων των διαιτητών που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση (από όλους τους συνδέσμους) πως αν οι φορείς (ΚΕΔ/ΕΟΚ) ενδώσουν στους ισχυρισμούς της ΚΑΕ Ολυμπιακός, και χρησιμοποιήσουν ξένους ρέφερι, τότε θα απέχουν και δεν θα σφυρίξουν ξανά στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος!

Τις προσεχείς μέρες, μάλιστα, θα υπάρξει και το σχετικό ψήφισμα, ώστε να επισημοποιηθεί η στάση τους. Οι Έλληνες διαιτητές, λοιπόν, απειλούν με αποχή, στο ενδεχόμενο που η ΚΕΔ/ΕΟΚ ενδώσει στην πρόταση του Ολυμπιακού.