Πανιώνιος: Ο Φραγκιάς, ο Τέιλορ και η έδρα «Σοφία Μπεφόν»

Ο Βασίλης Φραγκιάς επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, αντικαθιστώντας τον Νίκο Οικονόμου. Σε απολογία κάλεσε η διοίκηση του Πανιωνίου τον Τζίμι Τέιλορ

Πανιώνιος: Ο Φραγκιάς, ο Τέιλορ και η έδρα «Σοφία Μπεφόν»

Στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου επέστρεψε επισήμως ο Βασίλης Φραγκιάς, διαδεχόμενος τον Νίκο Οικονόμου. Οι «κυανέρυθροι» προέβησαν στην καταγγελία της σύμβασης προπονητικών υπηρεσιών που είχαν καταρτίσει με τον Νίκο Οικονόμου, με υπαιτιότητα του τελευταίου.

Ο Βασίλης Φραγκιάς διατέλεσε για μόλις δύο αγώνες προπονητής του Πανιωνίου αυτή τη σεζόν και εν συνεχεία παραιτήθηκε, στις 21 Νοεμβρίου 2018. «Επιστρέφω στον Πανιώνιο, με την πίστη ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της παραμονής» δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός που πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση το μεσημέρι της Παρασκευής (8/2). Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» θα είναι η έδρα του Πανιωνίου μέχρι την ολοκλήρωση (10 αγωνιστικές στο σύνολο απομένουν) της κανονικής περιόδου στην Α1.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Βασίλης Φραγκιάς και οι παίκτες του μετακομίζουν στο κλειστό που βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου και εκεί θα υποδεχθούν το Λαύριο, στις 2 Μαρτίου, για την 17η αγωνιστική της Basket League. Aπέχει από τις προπονήσεις των «κυανέρυθρων» ο Τζίμι Τέιλορ.

Ο 57χρονος προπονητής του Πανιωνίου, Βασίλης Φραγκιάς, έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1961 με «πλούσιο» βιογραφικό, καθώς έχει διατελέσει ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών του Κατάρ, ενώ έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ουκρανίας, ανάμεσα στις οποίες ο Κολοσσός Ρόδου, η Ντνίπρο, ο Ηλυσιακός, το Παγκράτι, ο Κεραυνός Λευκωσίας, η ΑΕ Λεμεσού, η Δάφνη και η Ολύμπια Λάρισας.

Στο μεταξύ, σε απολογία κάλεσε η διοίκηση του Πανιωνίου τον Τζίμι Τέιλορ, λόγω συνεχόμενων και συνεχιζόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης, μετά την ήττα από τον Άρη (79-56) από το Σάββατο (2/2).

Ο Τέιλορ φέρεται δυσαρεστημένος για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του και θέλει να φύγει από τον Πανιώνιο. Από πλευράς «κυανέρυθρων» δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση, καθώς ο παίκτης είναι πληρωμένος και τακτοποιημένος βάσει του συμβολαίου του.

Το Σάββατο (9/2) θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Ντεμέτρικ Όστιν. O Αμερικανός φόργουορντ διεγνώσθη με συμπτώματα ήπιας πνευμονίας και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει κλινήρης για τρεις ημέρες, προκειμένου να αναρρώσει.