Κοκορόγιαννης: Δεν τα παρατάμε, θα το παλέψουμε

Ο φόργουορντ του Εθνικού μίλησε στο "ΦΩΣ" για τη φετινή δύσκολη χρονιά που διανύουν οι Πειραιώτες 

Κοκορόγιαννης: Δεν τα παρατάμε, θα το παλέψουμε

Μια δύσκολη χρονιά είναι η φετινή για τον μπασκετικό Εθνικό. Η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α2 οριστικοποιήθηκε στο …παρά πέντε και η μοίρα του λίγο-πολύ ήταν προδιαγεγραμμένη. Με μία νίκη ύστερα από 16 αγωνιστικές είναι τελευταίος και μόνο με ένα θαύμα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Οι παίκτες του Εθνικού πάντως προσπαθούν για το καλύτερο. Ένας εξ αυτών, ο Τάσος Κοκορόγιαννης μίλησε στο «ΦΩΣ» για το πώς βιώνει την κατάσταση στην ιστορική ομάδα του Πειραιά.

«Ας μην κρυβόμαστε, θα πέσουμε αλλά θέλουμε να τερματίσουμε τη χρονιά όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται. Μπορεί άλλωστε να μπουν οι βάσεις για του χρόνου και τη Β΄ Εθνική, ώστε εκεί η ομάδα να κάνει μια καλή πορεία. Θέλουμε να πετύχουμε μερικές ακόμη νίκες. Δεν τα έχουμε παρατήσει, εάν δούμε ότι μας παρουσιάζεται έστω μια ευκαιρία να παίξουμε στα πλέι άουτ, θα το παλέψουμε. Δυστυχώς, το ρόστερ άργησε να σχηματιστεί, έγινε αυτό μέσα Σεπτεμβρίου, και με το πρωτάθλημα να ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου. Δεν είχαμε χρόνο καθόλου να προετοιμαστούμε και να δέσουμε ως ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά ήρθαν για την ιστορία και τη φανέλα του Εθνικού».

Συν τοις άλλοις, ο Εθνικός αντιμετωπίζει και μια ενδοοικογενειακή κόντρα, με παλιούς παράγοντες να τα βάζουν με τους νυν. «Η ομάδα βάλλεται, δεν είναι και το πιο ευχάριστο για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, οι άνθρωποι της ομάδας και ο γενικός αρχηγός κ. Μακρινός προσπαθούν για να βγει ομαλά η χρονιά. Η ομάδα έχει ταξίδια και έξοδα, και η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να είναι συνεπής».

Ρωτήσαμε τον 26χρονο φόργουορντ πως βλέπει τη μάχη της ανόδου. «Ιωνικός και Ηρακλής είναι μακράν οι δυο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ο Ιωνικός είναι σε άλλη ταχύτητα, παίζουν στο μάξιμουμ επί 40 λεπτά, πραγματικά σε πνίγουν. Ο Ηρακλής αντίθετα παίζει πιο στρωτό μπάσκετ».

Για τους προσωπικούς του στόχους ανέφερε: «Μετά από έναν τραυματισμό που είχα το ΄15, έκανα μια καλή χρονιά πέρυσι με τον Προμηθέα Χαλανδρίου. Πήρα τα πάνω μου ψυχολογικά και ήρθα στον Εθνικό, ένα ιστορικό σωματείο, για να κάνω ένα βήμα μπροστά. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο».

Πατέρας του, ο παλιός άσος του Ολυμπιακού, Κίμων. «Όπως κάθε πατέρας, θέλει το καλύτερο για τον γιο του. Με βοηθάει και μου δίνει συμβουλές. Οι σχέσεις μας πάντως δεν είναι προπονητή – παίκτη. Είναι πατέρα – γιου. Τον βλέπω μόνο ως μπαμπά».